Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης χρειάζονται τρία πράγματα για να λειτουργήσουν σωστά,

 αέρας, νερό, καύσιμα

Πώς λειτουργούν τα φίλτρα λαδιού: 

Η εξωτερική επιφάνεια του φίλτρου λαδιού είναι ένα μεταλλικό δοχείο με ένα παρέμβυσμα στερέωσης που του επιτρέπει να συγκρατείται σταθερά στην αντίστοιχη επιφάνεια του κινητήρα. Η πλάκα βάσης του δοχείου συγκρατεί το παρέμβυσμα και είναι διάτρητη με οπές γύρω από το χώρο ακριβώς μέσα στο παρέμβυσμα.. Ένα κεντρικό άνοιγμα είναι τεντωμένο για να ταιριάζει με τη συγκέντρωση του φίλτρου λαδιού στο τετράγωνο του κινητήρα. Στο εσωτερικό του δοχείου βρίσκεται το υλικό του φίλτρου,, τα περισσότερα όσο το δυνατόν συχνότερα παράγονται με χρήση τεχνητών ινών. Η αντλία λαδιού του κινητήρα μεταφέρει το λάδι στο φίλτρο λαδιού. όπου εισέρχεται από τα ανοίγματα στην περίμετρο της πλάκας βάσης. Το βρώμικο λάδι περνάει (σπρώχνεται υπό τάση) μέσα από το μέσο του φίλτρου και επιστρέφει πίσω από το κεντρικό άνοιγμα, όπου ξαναμπαίνει στον κινητήρα.

Πότε να αλλάζετε το φίλτρο λαδιού:

Η αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού του κινητήρα σας είναι ένα από τα πιο βασικά και κρίσιμα πράγματα συντήρησης για το αυτοκίνητό σας.

Υπογράψτε όταν παρατηρήσετε ότι πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο λαδιού σας:

1.Υπερθέρμανση κινητήρα

2.Κακή απόδοση του κινητήρα

3.Ζοφερά καυσαέρια καυσαερίων 

4.Χαμηλή πίεση λαδιού

5.Μεταλλικές συγκινήσεις

Προμήθειες που χρειάζεστε κατά την αλλαγή φίλτρου:

Σετ κλειδιών φίλτρου λαδιού 

Δοχείο συλλογής/επαναχρησιμοποίησης λαδιού

  • Χωνί
  • Νέο φίλτρο λαδιού
  • Η χωρητικότητα και το είδος του νέου λαδιού καθορίζεται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας.
  • Καθαρά ρούχα 
  • Ράμπες
  • Chucks
  • Γυαλιά ευεξίας 
  • Γάντια εργασίας 
  • Καθαριστικό χεριών 

Μέθοδοι αλλαγής του φίλτρου λαδιού:

1.Τρέξτε τον κινητήρα σας:

Δεδομένου ότι το ζεστό λάδι εξαντλείται ταχύτερα από το ψυχρό, λειτουργήστε τον κινητήρα σας αρκετά λεπτά. 

2.Οδηγήστε το όχημά σας σε δύο κλίσεις:

Τραβήξτε το φρένο ακινητοποίησης. Αφαιρέστε το κλειδί.Spot ρίχνει πίσω από τους τροχούς για την ευημερία. Φορέστε τα γυαλιά ασφαλείας και τα γάντια σας. 

3.Βρείτε το εξάρτημα του καναλιού λαδιού και εντοπίστε το δοχείο λαδιού κάτω από αυτό:

Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο διαχείρισης του ιδιοκτήτη σας για βοήθεια στην εύρεση της τάπας του φίλτρου λαδιού και θυμηθείτε ότι το λάδι θα ρέει σε ένα σημείο μέσα στο δοχείο.

4.Ξεβιδώστε το εξάρτημα με το χέρι:

Ενώ το ξεβιδώνουν, σπρώξτε το εξάρτημα προς τα πίσω προς το δοχείο για να συγκρατήσετε το λάδι από το να βγει προς τα έξω μέχρι να είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε το εξάρτημα από το άνοιγμα. Να είστε προσεκτικοί - αυτό το λάδι μπορεί να είναι καυτό! 

5.Φιλτράρετε το παλιό λάδι:

Ελέγξτε το εγχειρίδιο διαχείρισης του ιδιοκτήτη σας για να ανακαλύψετε την περιοχή της τάπας πλήρωσης στην κορυφή του κινητήρα σας.

6.Αντικαταστήστε την τάπα λαδιού:

Όταν εξαντληθεί όλο το παλιό λάδι, αντικαταστήστε και στερεώστε την τάπα λαδιού με το χέρι, εξασφαλίζοντας ότι δεν είναι σταυροειδής. Αφού το εξάρτημα σφίξει με το χέρι, ασφαλίστε το με ένα κλειδί.

7.Eliminate υπάρχοντα φίλτρα λαδιού

8.Λαδώστε τα νέα φίλτρα και βιδώστε τα στη θέση τους με το χέρι:

Πριν εισαγάγετε το φίλτρο σας, καλύψτε απαλά την ελαστική του σφράγιση με νέο λάδι. Βεβαιωθείτε ότι η στεγανοποίηση βρίσκεται σε κατάλληλη θέση στο φίλτρο, και βιδώστε το κανάλι με το χέρι. 

9.Ρίξτε νέο λάδι:

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα τέλειο φίλτρο και ρίξτε το ποσό και το είδος λαδιού που καθορίζεται για το όχημά σας. 

10.Τρέξτε τον κινητήρα και ψάξτε για διαρροές

Φίλτρο αέρα:

Το φίλτρο αέρα είναι ένα σημαντικό τμήμα στο πλαίσιο θέρμανσης και ψύξης κάθε οχήματος. Προστατεύει τους ταξιδιώτες από τους ρύπους που είναι αισθητοί γύρω από το σημείο όπου χαλαρώνουν.

Πώς να αντικαταστήσετε τα φίλτρα αέρα;

Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για την αντικατάσταση του φίλτρου των καμπίνων αέρα

Αφαιρέστε τον πείρο του ντουλαπιού:

Σε πολλά οχήματα, ο πείρος του ντουλαπιού βρίσκεται πίσω από το ντουλαπάκι. Μπορεί να είστε έτοιμοι να το φτιάξετε μόνοι σας, αφαιρώντας το ντουλαπάκι από τον συνδετήρα που το συγκρατει. Εάν ναι, το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας μπορεί να σας καθοδηγήσει τη μέθοδο για την εξάλειψη του ντουλαπιού. 

Εξαλείψτε τον περιοριστικό βραχίονα διακοπής:

Ο βραχίονας περιορισμού βρίσκεται στη σωστή πλευρά του ντουλαπιού. Απλά σύρετε το από τον πείρο. 

Παράδοση του ντουλαπιού:

Χειριστείτε το μπροστινό και το πίσω μέρος του ντουλαπιού, σπρώχνοντάς τα το ένα προς το άλλο μέχρι να απελευθερωθούν τα πλαϊνά κούμπωμα. Εφόσον τα πλαϊνά είναι ελεύθερα, μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το ντουλαπάκι, ώστε να μπορείτε να δείτε την πρόσοψη στο κανάλι αέρα του καταφυγίου. 

Απομακρύνετε το παλιό φίλτρο καμπίνας αέρα:

Ανασηκώστε τις ασφάλειες στις πλευρές της πρόσοψης και σύρετέ την προς τα έξω, ανοίγοντας τη θήκη του καναλιού. Προς το παρόν μπορείτε ουσιαστικά να βγάλετε το παλιό φίλτρο καμπίνας αέρα.

Καθαρίστε το θάλαμο του φίλτρου και ελέγξτε τις σφραγίδες και τα παρεμβύσματα:

Πριν τοποθετήσετε ένα νέο φίλτρο αέρα, καθαρίστε το θάλαμο του φίλτρου. Ελέγξτε την κατάσταση των παρεμβυσμάτων και των σφραγίδων για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζονται επίσης αλλαγή.

Πηγή πληροφοριών:

Πληροφορίες φίλτρου αέρα από www.autodoc.gr

Πληροφορίες φίλτρου λαδιού από www.supereverything.gr