Εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό πως η κολύμβηση αποτελεί μία από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες αν όχι την καλύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδο άσκησης και εκγύμνασης. Ιδανική τόσο για το αδυνάτισμα www.my-pharmacy.gr/adinatisma/ όσο και για την ενδυνάμωση και τη βελτίωση του σώματος και της φυσικής κατάστασης, η κολύμβηση μπορεί να γίνει τόσο στη θάλασσα, όσο και στην πισίνα.

Την κολύμβηση την προτιμούν για να αδυνατίσουν άτομα με μεγάλο σωματικό βάρος ή καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και όσοι πάσχουν από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη. Με το κολύμπι ενεργοποιούνται σχεδόν όλοι οι μύες του ανθρώπινου σώματος και το αδυνάτισμα επιτυγχάνεται άμεσα. Λόγω της άνωσης του νερού δεν καταπονούνται οι αρθρώσεις των κολυμβητών, κάτι που δίνει την ευκαιρία και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υπέρβαρα και σε κάποιους που αναρρώνουν από τραυματισμό να κολυμπήσουν με ασφάλεια και επιτυχία.

Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει η ένταση της κολύμβησης να είναι τέτοια που να επιτρέπει στον ασκούμενο να πραγματοποιεί συνεχόμενα 50-100 μέτρα κολύμβησης. Μερικές επαναλήψεις με ενδιάμεσο διάλειμμα 1-3 λεπτών είναι το ιδανικό. Ωστόσο, το κολύμπι έχει και κάποιες παραμέτρους, που πρέπει να τηρούμε ευλαβικά. Έτσι, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν κολυμπάμε ποτέ αν δεν έχουν περάσει οπωσδήποτε τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα ή περισσότερες αν αυτό ήταν πολύ βαρύ. Τέλος, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας όταν η άσκηση γίνεται στο κολυμβητήριο.