Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φάνε κανένα φαγητό αν δεν έχει αλάτι. Συνήθως δε δέχονται τίποτα ως υποκατάστατο και προτιμούν περισσότερο τα πολύ αλμυρά τρόφιμα. Τι συμβαίνει όμως όταν πρέπει να ξεκινήσουν αδυνάτισμα γρήγορο https://www.my-pharmacy.gr/tag/adunatisma-grigoro και πολύ περισσότερο όταν χρειάζεται να καταπολεμήσουν την κατακράτηση υγρών;

Οι δύο καλοί σύμμαχοι του ανθρώπου απέναντι στις αρνητικές επιδράσεις που έχει το αλάτι, είναι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση. Οι πιο υγιεινές τροφές όπως το καστανό ρύζι και τα βραστά λαχανικά μπορούν να αφομοιώσουν πιο γρήγορα το αλάτι και να μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε κατάλληλα τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό μας. Για όσους ιδρώνουν πολύ στο γυμναστήριο ή σε κάποια άλλη αθλητική δραστηριότητα, η καλύτερη επιλογή είναι ένα μικρό αλμυρό σνακ, ή λίγες φρυγανιές και κριτσίνια με τυρί κότατζ.

Όσοι είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία, θα πρέπει να ελέγχουν πιο συχνά την αρτηριακή τους πίεση και να μην κάνουν υπερβολές στη χρήση του αλατιού. Η προτίμηση στα τρόφιμα ολικής άλεσης και η αποφυγή πικάντικων σνακ και έτοιμων φαγητών με σάλτσες είναι μια καλή στρατηγική για όσους θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας κληρονομικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που πολύ άνθρωποι ιδρώνουν πολύ όταν γυμνάζονται, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν υψηλή πίεση. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες το 1/3 του πληθυσμού είναι ευαίσθητο στο νάτριο. Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η κατανάλωση καλίου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ακυρώνει τι βλαβερές συνέπειες του νατρίου.