Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εξωτερική τους εμφάνιση και καταφεύγουν στο γρήγορο αδυνάτισμα https://www.propharmacy.gr/kat/adunatisma-grigoro/ . Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα όσον αφορά την περιοχή των ποδιών είναι η πλαδαρότητα.

Πρόκειται για ένα σημείο του σώματος που επηρεάζεται άμεσα από τον καθιστικό τρόπο ζωής, την ελλιπή ενυδάτωση του σώματος και τις ορμονικές αλλαγές (ιδίως στις γυναίκες). Τα πόδια με το πέρασμα των ετών χάνουν τη σφριγηλότητά τους και χρειάζεται μια σειρά από σωστές κινήσεις εντατικής γυμναστικής για να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. 

Πέρα από την προσεγμένη διατροφή, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, υπάρχουν μια σειρά από ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν γρήγορα αποτελέσματα. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Τα καθίσματα τονώνουν τους γλουτούς και τα πόδια και βοηθούν αποτελεσματικά στην καύση των θερμίδων και της αύξηση της μυϊκής μάζας. Οι προβολές μας βοηθούν να αυξήσουμε την ευελιξία στην ευαίσθητη περιοχή των γλουτών και στους τετρακεφάλους. Μια παραλλαγή της κλασικής άσκησης είναι το κάθισμα sumo, που μας βρίσκει σε χαμηλό ύψος σα να σηκώνουμε μια μπάρα. Δίνει επιπλέον ενίσχυση στους γοφούς.

Η αιώρηση των ποδιών όταν είμαστε ξαπλωμένοι και η στάση της γέφυρας βοηθούν επιπλέον τη μέση και τους κοιλιακούς και τονώνουν ακόμη περισσότερο τις πλαδαρές περιοχές. Τέλος, υπάρχει και μια άσκηση που βοηθάει άμεσα τις γάμπες. Πρόκειται για την ανύψωση των φτερνών, με άλλα λόγια την όρθια στάση στις μύτες των ποδιών.