Η μητέρα φύση μας προσφέρει κάποια βότανα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν αποτελεσματικά τόσο στο αδυνάτισμα, όσο και στη σύσφιξη ποδιών δες εδώ και του υπόλοιπου σώματος. Επιπλέον, μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Η λουίζα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά διουρητικά. Επιταχύνει το μεταβολισμό και καταπολεμάει την παχυσαρκία. Το γκουαρανά μας γεμίζει με ενέργεια. Ακόμη, αυξάνει το μεταβολισμό και καταπολεμάει αποτελεσματικά τη συσσώρευση λίπους. Το φασκόμηλο έχει καταπληκτική γεύση και σπάνιο άρωμα. Αυξάνει το μεταβολισμό και μας βοηθάει να ανακτήσουμε δυνάμεις. Τέλος, είναι αποτελεσματικό ενάντια στην κατακράτηση υγρών.

Τα φύλλα σημύδας σε μορφή τσαγιού, έχουν αποτελεσματική δράση κατά της κυτταρίτιδας. Βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού, αφού είναι διουρητικά. Καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών και έχουν αποτοξινωτική δράση. Η σπιρουλίνα είναι το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής μιας και περιέχει δεκάδες θρεπτικά συστατικά, αμινοξέα και μέταλλα. Μας προστατεύει από τη βουλιμία, δημιουργώντας ένα αίσθημα κορεσμού.

Η αψιθιά συνδράμει στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων. Είναι ιδανική επιλογή για όσους τρώνε γλυκά. Προστατεύει από το διαβήτη και καταπολεμάει τους ρευματισμούς.

Το χαμομήλι μας αποτοξινώνει άμεσα και μας χαρίζει χαλάρωση και ηρεμία. Το σέλινο είναι δυνατός σύμμαχος ενάντια στην αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς, έχει διουρητική δράση και αυξάνει το μεταβολισμό.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για όσους λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή. Η χρήση των βοτάνων θα πρέπει να γίνεται έπειτα από

συνεννόηση με τον γιατρό σας.