Οι βαριατρικές επεμβάσεις είναι διάφορες μέθοδοι χειρουργικής που οδηγούν στο γρήγορο αδυνάτισμα www.ifarmacy.gr/adynatisma/. Προκρίνονται για άτομα με πάρα πολύ μεγάλο βάρος, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα σωστό τρόπο διαβίωσης.

Η περίπτωση της χολοπαγκρεατικής παράκαμψης εφαρμόζεται συνήθως έπειτα από την επιμήκη γαστρεκτομή και ακολουθείται από ασθενείς, οι οποίοι δε θέλουν να ξαναπάρουν στο μέλλον κιλά. Είναι πιο κουραστική, αφού συνήθως πρόκειται για δύο χειρουργικές επεμβάσεις μέσα σε διάστημα έξι έως δώδεκα μηνών. Ωστόσο, υπάρχει και η επιλογή της απευθείας χολοπαγκρεατικής παράκαμψης.

Η καταπόνηση του ασθενούς είναι μεγαλύτερη, ενώ υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι μετά το πέρας του χειρουργείου. Το πρόβλημα είναι πως προκαλείται δυσαπορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και ο ασθενής χρειάζεται να λαμβάνει σε μόνιμη βάση ειδικά συμπληρώματα διατροφής εμπλουτισμένα με φυλλικό οξύ, ασβέστιο και σίδηρο.

Επίσης, θα πρέπει να γίνεται συχνά έλεγχος της υγείας του ασθενούς. Είναι μια μέθοδος της βαριατρικής επέμβασης που δεν ακολουθείται συχνά. Το κόστος της φτάνει στα 10.000 ευρώ και οι ασθενείς χάνουν την όρεξη για φαγητό. Οι ενοχλητικές παρενέργειες της επέμβασης είναι οι εντερικοί κωλικοί, οι συχνές διάρροιες και η έντονη κακοσμία των κοπράνων.

Η χολοπαγκρεατική παράκαμψη προσφέρει μεγάλη ανακούφιση όλων των συνοδών παθήσεων και τεράστια απώλεια βάρους, η οποία διατηρείται σταθερή για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών. Στα θετικά συγκαταλέγεται το ότι δεν υπάρχουν διαιτητικοί περιορισμοί. Οι χολοπαγκρεατικές παρακάμψεις εκτελούνται συστηματικά σε λίγα βαριατρικά κέντρα.