Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια, η οποία προσβάλλει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον λεγόμενο προηγμένο δυτικό κόσμο. Οι κακές διατροφικές συνήθειες και η έλλειψη άσκησης ή φυσικής δραστηριότητας, που έρχονται ως συνέπειες της καθιστικής ζωής, κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Στην αγορά κυκλοφορούν καινοτόμα σκευάσματα, που θα βρεις εδώ, που βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Το Life Extension Super R Lipoic Acid 240mg, 60 caps ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα άλφα λιποϊκού οξέος μαζί με τις βιταμίνες C και Ε, για την άμυνα του οργανισμού κατά των ελευθέρων ριζών. Είναι ένα ιδανικό αντιοξειδωτικό για τους διαβητικούς.

Το άλφα λιποϊκό οξύ μαζί με τις βιταμίνες C και Ε αποτελούν την κύρια άμυνα του οργανισμού κατά των ελευθέρων ριζών. Θωρείται το ιδανικό αντιοξειδωτικό, αφού εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στα λιπαρά, αλλά και στα υδάτινα μέρη του κυττάρου, σε αντίθεση με τη βιταμίνη C (η οποία είναι υδατοδιαλυτή) και τη βιταμίνη Ε (η οποία είναι λιποδιαλυτή).

Το άλφα λιποϊκό οξύ αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους (ισομερή), που παρουσιάζουν πολύ διαφορετικές ιδιότητες. Η «R» μορφή είναι η βιολογικά ενεργή μορφή (φυσική για το σώμα), η οποία είναι υπεύθυνη για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Η «S» μορφή παράγεται από τη βιομηχανία και δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή βιολογικά. Τα συμπληρώματα του λιποϊκού οξέος αποτελούνται από μία μορφή «S&R» σε αναλογία 50/50. Αυτό σημαίνει ότι ένα συμπλήρωμα λιποϊκού οξέος περιέχει 50% ενεργή «R» μορφή.