Υπάρχουν συγκεκριμένα βραδινά πιάτα, τα οποία μπορούν να μας χαρίσουν ηρεμία και χαλάρωση, να μας χορτάσουν χωρίς να προκαλέσουν κάποιο φούσκωμα και εν τέλει να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε χωρίς ενοχλήσεις. Επιπλέον, στηρίζουν τη διαδικασία της πέψης και συμβάλλουν στο αδυνάτισμα με Αδυνατιστικά προϊόντα εδώ.

Οι προτάσεις έχουν να κάνουν με πράσινες σούπες, ψητά και λαχανικά και καλύπτουν όλα τα γούστα. Η σούπα με μαρούλι είναι μια εύκολη συνταγή που μπορεί να συνοδευτεί με πατάτες ή βρώμη και να αποκτήσει μια πιο κρεμώδη υφή. Το μαρούλι έχει μια σειρά από ουσίες, οι οποίες χαλαρώνουν το σώμα και τον εγκέφαλο. Σε όσους δεν αρέσουν οι σούπες, υπάρχει και η λύση του αφεψήματος με μαρούλι.

Η σούπα με κολοκύθια είναι μια εναλλακτική επιλογή. Τα κολοκύθια βοηθούν στο να διατηρήσουμε τη γλυκόζη σε φυσιολογικά επίπεδα και να νιώθουμε πιο ξεκούραστοι. Ο συνδυασμός της σούπας με βρώμη έχει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη, χάρη στην αβερίνη, μια ουσία που περιέχεται σε αυτήν και διαθέτει ηρεμιστικές ιδιότητες. Το όφελος είναι διπλό, αφού συμβάλλει στην ομαλή χώνεψη και θα μας βοηθήσει να πάμε στην τουαλέτα μετά το ξύπνημα. Τα κολοκύθια σοτάρονται με λίγο λάδι και εν συνεχεία βράζονται μαζί με τη βρώμη.

Μία ακόμη ελαφριά συνταγή, είναι το ψητό μήλο με κανέλα και καρύδια. Το μήλο έχει ευεργετικές ιδιότητες για το συκώτι. Ψήνεται για είκοσι λεπτά αφού έχει ξεπλυθεί καλά. Εν συνεχεία πασπαλίζεται με μέλι και κανέλα και μπορεί να σερβιριστεί με λίγα καρύδια ή με ένα γιαούρτι.