Ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια της ζωής του έχει μια έμφυτη συμπάθεια προς κάθε γλυκιά απόλαυση. Εξάλλου, δεν είναι κρυφό το γεγονός πως η ζάχαρη αποτελεί μια από τις πιο εθιστικές τροφές που υπάρχουν. Ας δούμε πως μπορούμε να προφυλάξουμε την υγεία μας, χωρίς να χρειαστεί να κόψουμε τις γλυκές απολαύσεις και παράλληλα να πετύχουμε το πολυπόθητο αδυνάτισμα, δες εδώ.

Η ζάχαρη και οι διάφορες γλυκαντικές ουσίες κάνουν τα γλυκά να είναι πιο νόστιμα, ωστόσο πολλές φορές μας δημιουργούν μια σειρά προβλημάτων, όπως ο εθισμός και η υπερκατανάλωση. Το μυστικό είναι να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τις γλυκές απολαύσεις μέσα στο διατροφικό μας πλάνο, κάνοντας ισορροπημένες και έξυπνες επιλογές.

Ας δούμε κάποιες από αυτές. Οι μπάρες δημητριακών με διάφορες γεύσεις σοκολάτας (λευκή, υγείας, γάλακτος) και τα αποξηραμένα φρούτα είναι από τις καλύτερες επιλογές για σνακ. Τα σπιτικά κέικ και τα γλυκά του ταψιού με στέβια ή άλλες γλυκαντικές ουσίες μας δίνουν την ίδια απόλαυση, αλλά λιγότερες θερμίδες.

Όλες οι σπιτικές μαρμελάδες και το μέλι μαζί με φρυγανιές ή απλά βουτήματα, μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια διάφορα γλυκά του εμπορίου. Υπάρχει η λύση του τσιζ κέικ με τυρί χαμηλών λιπαρών, δημητριακά ολικής άλεσης και μαρμελάδα.

Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μέλι, το ρυζόγαλο με βανίλια αντί για ζάχαρη και τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού μπορούν να μας προσφέρουν τη γευστική απόλαυση που αναζητούμε σε καθημερινή βάση.