Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ξεκούραστους τρόπους για να χάσουν το περιττό βάρος. Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη σώματος https://www.mamacorner.gr/cat/susfiksi-swmatos δεν εξαρτώνται μόνο από το τι τρώμε, αλλά και από το πόσο λίπος και πόσες θερμίδες μπορούμε να «κάψουμε».

Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι υποστηρίζουν φανατικά μόνο την άσκηση και αδιαφορούν για το τι τρώνε. Έτσι, θεωρούν πως μέσω της αυξημένης έντασης στο γυμναστήριο, μπορούν να «κάψουν» όλες τις θερμίδες που καταναλώνουν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα, τα οποία είναι απόλυτα σίγουρα, πως αν ακολουθήσουν μια ισορροπημένη δίαιτα, δε χρειάζεται να καταπονήσουν τον οργανισμό τους για να διατηρήσουν το βάρος τους ή να χάσουν μερικά κιλά.

Όσο αποτοξινωτική και να είναι μια δίαιτα, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το αν υπάρχει ή όχι δραστηριότητα στο σώμα μας. Η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη συσσώρευση λίπους, ακόμη και σε περίπτωση που ακολουθούμε μια προσεγμένη διατροφή.

Χρειάζεται προσοχή, αφού μπορεί η έντονη γυμναστική να προκαλεί περισσότερη εφίδρωση και «κάψιμο» θερμίδων, όμως αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τρώμε χωρίς να προσέχουμε την ποιότητα και την ποσότητα. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

Δεν πρέπει για κανένα λόγο να τον φορτώνουμε με υπερβολικές ποσότητες από καμία τροφή, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γάλα, το οποίο είναι μια υγιεινή τροφή. Όμως, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από παρενέργειες αν καταναλώνεται καθημερινά χωρίς μέτρο.