Πολλές φορές οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους στην τεχνολογία και τις τάσεις που δημιουργεί η μόδα της κάθε εποχής. Το ίδιο συμβαίνει και με το αδυνάτισμα κοιλιά, δες εδώ . Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ιδανική λύση έρχεται από τη φύση και το παράδοξο είναι πως για πολλούς ανθρώπους έχει καταντήσει να είναι η τελευταία επιλογή.

Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αποδέχονται αναγκαστικά να ακολουθήσουν μια φυσική θεραπεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ούτε τις θεραπευτικές ιδιότητες, ούτε τη σωστή χρήση των βοτάνων. Για να επιλέξουν μια μέθοδο βοτανοθεραπείας, πρέπει ή να τους την υποδείξει κάποιος φίλος ή γνωστός ή να τη δουν στα ΜΜΕ.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η αψιθιά έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια και συμβάλλει τόσο στο μεταβολισμό των σακχάρων, όσο και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά, αλλά δεν μπορούν να κόψουν τα γλυκά και τα ζαχαρωτά. Βάλτε δύο κουταλάκια του γλυκού μέσα σε ζεστό νερό και πιείτε τα με άδειο στομάχι ή ανάμεσα στα γεύματα.

Ένα ακόμη βότανο που βοηθάει στο αδυνάτισμα, είναι ο ιβίσκος. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών υποφέρουν στις μέρες μας από τη δυσκοιλιότητα. Ο ιβίσκος βελτιώνει το μεταβολισμό και συνδράμει στην ομαλή λειτουργία της χώνεψης. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα σε ένα φλιτζάνι νερό είναι η προτεινόμενη δοσολογία για μια θεραπεία επτά έως δέκα ημερών.