Κάποια επιτυχημένη δίαιτα που ακολουθεί ένας διάσημος, γίνεται συνήθως πολύ γρήγορα μόδα και αντιγράφεται από χιλιάδες κόσμο, με τα αποτελέσματα να ποικίλουν. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν πως αυτές οι δίαιτες δεν πρέπει να ακολουθούνται χωρίς τη συμβουλή γιατρού. Μία απλή λύση είναι τα συμπληρώματα, όπως τα προϊόντα Power Health για αδυνάτισμα https://www.propharmacy.gr/kat/power-health-adunatisma/

Η διάσημη χημική δίαιτα Άτκινς πήρε το όνομά της από τον Αμερικανό γιατρό Ρόμπερτ Άτκινς. Η φιλοσοφία της σχετίζεται με το ότι το συσσωρευμένο λίπος οφείλεται στην έκκριση μεγάλης ποσότητας ινσουλίνης, που προέρχεται από την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων, πλούσια σε υδατάνθρακες.

Με τη μέθοδο αυτή ο οργανισμός παράγει κενοσώματα, ουσίες που κόβουν την όρεξη, ενώ το μενού περιλαμβάνει τροφές χαμηλές σε υδατάνθρακες και πλούσιες σε πρωτεΐνες και λιπαρά, όπως κοτόπουλο κρέας, αυγά, τυρί, αλλαντικά και ψάρι. Απουσιάζουν τροφές όπως λαχανικά, φρούτα, ψωμί, γάλα και ζυμαρικά.

Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται σε δύο φάσεις που διαρκούν από δεκαπέντε μέρες, με τη στέρηση τροφών να είναι μεγαλύτερη στο πρώτο δεκαπενθήμερο, ενώ στο δεύτερο τα πράγματα γίνονται πιο χαλαρά. Υπόσχεται απώλεια τεσσάρων με έξι κιλών κάθε εβδομάδα, αλλά τα χαμένα κιλά είναι σε μεγάλο ποσοστό υγρά και ο υποβαλλόμενος σε αυτή τη δίαιτα μπορεί να τα ξαναπάρει άμεσα, αν δεν ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή.

Απαγορεύεται για όσους έχουν πρόβλημα στα νεφρά. Τέλος, η έλλειψη υδατανθράκων και φυτικών ινών, οδηγεί πιο εύκολα σε κόπωση, και ζάλη, ενώ συνήθως εμφανίζεται και το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Ενδεχόμενη υποβιταμίνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμπληρώματα διατροφής.