Πολλά άτομα έχουν την εντύπωση πως με την έντονη γυμναστική μπορούν να χάσουν το συσσωρευμένο λίπος και να αποκτήσουν το σώμα που ονειρεύονται. Όμως το αδυνάτισμα και η σύσφιξη σώματος www.ifarmacy.gr/sysfiksi-somatos/ δεν μπορούν να έρθουν μόνο μέσω κάποιων ασκήσεων. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να ακολουθηθεί μια σωστή διατροφή.

Όσους κοιλιακούς και να κάνει κάποιος σε καθημερινή βάση, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει γραμμωμένο στομάχι, αν πρώτα δεν απαλλαγεί από το στρώμα λίπους που καλύπτει του μύες σε εκείνη την περιοχή. Αυτό που χρειάζεται, είναι μια περιορισμένη σε λιπαρά δίαιτα σε συνδυασμό με αρκετές αερόβιες ασκήσεις.

Η δίαιτα θα βοηθήσει τον οργανισμό να αποβάλει το αποθηκευμένο λίπος. Επιπλέον, η αερόβια γυμναστική θα το «κάψει» πιο γρήγορα. Το επόμενο βήμα είναι οι ασκήσεις γυμναστικής που εστιάζουν στη συγκεκριμένη περιοχή και προσφέρουν τόνωση του μυϊκού ιστού. Οι ασκήσεις γενικής ενδυνάμωσης ολοκληρώνουν την προσπάθεια. Θα αυξήσουν το μεταβολισμό και θα βοηθήσουν να γυμναστεί πιο ομοιόμορφα και το υπόλοιπο σώμα.

Πολλοί πιστεύουν πως με μια σειρά γενικών ασκήσεων μπορούν όλοι να δουν καλά αποτελέσματα. Η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ, αφού κάθε οργανισμός έχει ξεχωριστές σωματικές ανάγκες και ιδιότητες. Οι γυμναστές μπορούν να εκτιμήσουν σωστά την κάθε περίπτωση και να βοηθήσουν τον καθένα μας να φτιάξει το ατομικό του πρόγραμμα εκγύμνασης. Αυτό δε θα είναι βαρετό, δε θα τον κουράζει, αλλά θα τον βοηθήσει να πετύχει πιο γρήγορα το στόχο του.