Κάποιες τροφές μπορεί να μη γεμίζουν το μάτι, ωστόσο έχουν πολλές θερμίδες και μπορούν να μας βγάλουν εκτός διατροφικού πλάνου. Μπορεί να είναι υψηλής διατροφικής αξίας, όμως όσοι έχουν ξεκινήσει το αδυνάτισμα ποδιών με διάφορά αδυνατιστικά προϊόντα που θα βρεις εδώ και του υπόλοιπου σώματος, θα ήταν καλύτερα να τις καταναλώσουν με μέτρο.

Η γκρανόλα είναι μια υπερτραφή από σιτάρι ολικής άλεσης και συμπιεσμένους ξηρούς καρπούς. Περιέχει μελάσα, νέκταρ αγαύης και μέλι. Ένα φλιτζάνι γκρανόλα μας δίνει 595 θερμίδες. Περιέχει αιθέρια έλαια και φυτικές ίνες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη, προλαμβάνει την αναιμία και βοηθάει στην πέψη. Μισό ποτήρι του νερού γκρανόλα αντιστοιχεί σε ένα πλήρες γεύμα.

Η κινόα είναι μια πλήρης πρωτεΐνη αφού έχει εννέα αμινοξέα. Ανήκει στην κατηγορία με τις τροφές ολικής άλεσης. Ένα φλιτζάνι κινόα μας προσθέτει 225 θερμίδες. Προστατεύει την καρδιά και ελέγχει το διαβήτη λόγω των ω-3 λιπαρών οξέων και των φυτικών ινών. Το αβοκάντο μια πανίσχυρη τροφή. Περιέχει βιταμίνες Β6 και Ε, λουτεΐνη, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και φολικό οξύ. Ένα αβοκάντο αντιστοιχεί σε 275 θερμίδες.  Βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις.

Το μάνγκο περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμινών Α, Β6 και C και επιπλέον κάλιο και μαγνήσιο. Βοηθάει στην όραση και την καλή λειτουργία της καρδιάς, ενώ προσδίδει υγεία στο δέρμα. Ένα μάνγκο έχει 130 θερμίδες.

Όλες οι παραπάνω τροφές χρειάζονται προσοχή, αφού αν καταναλωθούν σε μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη ποσότητα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.