Η λεύκανση των δοντιών γίνεται για την απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια, τα οποία τελικά γίνονται ακόμη πιο λευκά. Στις μέρες μας, οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οδοντιατρικής, κυκλοφορούν στο εμπόριο μια σειρά από οδοντόκρεμες δες εδώ, με εξειδικευμένες συνθέσεις. Αυτές έχουν την ικανότητα να προάγουν τη λεύκανση των δοντιών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέρα όμως από τις οδοντόκρεμες, υπάρχουν δύο πολύ γνωστοί τρόποι λεύκανσης. Πρόκειται για τη χρήση laser ή λάμπας led στο ιατρείο και τη λεύκανση στο σπίτι με εξατομικευμένα μασελάκια. Η δεύτερη διαδικασία δεν πρέπει να σας φοβίζει καθόλου, αφού γίνεται με πολύ απλό τρόπο. Για να κατασκευαστούν τα διάφανα μασελάκια για τη λεύκανση στο σπίτι, θα πρέπει ο οδοντίατρος να πάρει αποτυπώματα τόσο από την άνω, όσο και από την κάτω γνάθο.

Όταν κατασκευαστούν τα ειδικά μασελάκια, ο οδοντίατρος επιδεικνύει στον ασθενή πως να τοποθετήσει μέσα σε αυτά το υλικό που θα χρησιμοποιήσει για τη λεύκανση. Ο χρόνος που θα παραμένουν τα μασελάκια στο στόμα εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από το λευκαντικό υλικό. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα για λεύκανση δοντιών στην αγορά. Η λεύκανση δοντιών στο σπίτι με μασελάκια μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα, εφόσον ακολουθηθούν σωστά οι οδηγίες που θα σας δώσει ο οδοντίατρος και δεν υπάρχει βιασύνη όταν γίνεται η διαδικασία. Μπορεί να το δοκιμάσει ο καθένας με ασφάλεια και να συγκρίνει τα αποτελέσματα.