Το αδυνάτισμα https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma/ είναι σημαντικό για όλους όσους έχουν πάρει παραπανίσια κιλά. Σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό παρατηρείται η τάση να γίνονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής προκειμένου να έρθει η απώλεια βάρους. Μία από αυτές είναι η επιλογή της χορτοφαγίας ως αποκλειστικός τρόπος διατροφής.

Η μέθοδος Ornish ταιριάζει περισσότερο σε τέτοιες περιπτώσεις, Μας έρχεται από την Αυστρία και αποκλείει ή περιορίζει στο ελάχιστο τις ζωικές τροφές και τα λίπη. Ο υποβαλλόμενος σε αυτή τη δίαιτα τρέφεται όπως ένας χορτοφάγος. Ο δρ. Dean Ornish, εμπνευστής της συγκεκριμένης δίαιτας, την προτείνει σε δύο μορφές.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την πρόληψη για άτομα που είναι υγιή και το δεύτερο είναι πιο εξειδικευμένο αφού αφορά ανθρώπους με υψηλή χοληστερίνη και καρδιαγγειακά προβλήματα. Προτείνεται η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, η αποφυγή κορεσμένων λιπαρών και πρωτεϊνών και η ελαχιστοποίηση της ζάχαρης.

Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, επιτρέπονται αυτά με 0% λιπαρά, ενώ από τα αυγά καταναλώνονται μόνο τα ασπράδια. Τα αποτελέσματα είναι η απώλεια των περιττών κιλών και η ρύθμιση της χοληστερίνης. Είναι μια αυστηρή μέθοδος που υπολείπεται σε αμινοξέα και τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με κάποια συμπληρώματα διατροφής.

Διαρκεί από δύο έως τρεις εβδομάδες, χρειάζεται αυστηρή πειθαρχία και υπόσχεται μείωση του βάρους από δύο έως τέσσερα κιλά την εβδομάδα. Οι λάτρεις των λιπαρών τροφών και των πικάντικων φαγητών την αποφεύγουν σε μεγάλο ποσοστό.