Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να βγάλουν τη ζάχαρη από την καθημερινότητά τους για κανένα λόγο. Ούτε το αδυνάτισμα γρήγορο https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-grigoro, ούτε ακόμη και κάποια μικρά προβλήματα υγείας είναι ικανά να τους στερήσουν τη γλυκιά τους απόλαυση. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση της.

Το πρώτο βήμα για κάποιον που σέβεται τον εαυτό του και την προσπάθεια που κάνει για να αδυνατίσει, είναι να καταγράψει τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά και να δει ανάλογα την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνει από τα γεύματα και τα σνακ. Έτσι, θα μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα το πόση ζάχαρη επιτρέπεται να προσθέσει στα ροφήματα του.

Τα αναψυκτικά, τα τυποποιημένα γλυκά και επιδόρπια και τα διάφορα σνακ του εμπορίου περιέχουν μέτρια έως μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Οι λύσεις είναι δύο: Αποκλείουμε κάποια από αυτά ή τα περιορίζουμε όλα στο ελάχιστο. Θα πρέπει να βλέπουμε προσεκτικά τη σύνθεση των προϊόντων που αγοράζουμε και όχι να ψωνίζουμε βιαστικά. Επιλέγουμε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Υπάρχουν πλέον πολλές εταιρείες που έχουν αντικαταστήσει τη ζάχαρη με τη στέβια.

Προτιμούμε να πίνουμε σκέτα τα ροφήματά μας (τσάι, καφέ) ή χρησιμοποιούμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Επιλέγουμε φρέσκους χυμούς και όχι αυτούς του εμπορίου. Φτιάχνουμε τα δικά μας γλυκά, επιλέγοντας φρούτα και στέβια. Το ίδιο κάνουμε και με τα διάφορα επιδόρπια (κρέμες, ρυζόγαλο κ.ά.).

Τέλος η βανίλια και η κανέλλα μπορούν να μας αποτρέψουν από το να έχουμε εντονότερη επιθυμία για κάτι γλυκό στο υπόλοιπο της ημέρας. Καλό θα ήταν να προσθέτουμε από λίγη σε κάθε σνακ ή επιδόρπιο.