Όλοι όσοι έχουν ξεκινήσει το αδυνάτισμα και τη σύσφιξη γλουτών www.my-pharmacy.gr/tag/susfiksi-gloutwn, πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση στο φαγητό, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε κάποια έξοδο. Το μυστικό είναι να γνωρίζουμε την ποσότητα φαγητού που πρέπει να έχει η κάθε μερίδα. Έτσι, θα είμαστε πάντα σωστοί με τον εαυτό μας και δε θα φοβόμαστε μήπως φάμε περισσότερο.

Οι ποσότητες που πρέπει να φάει ένας ενήλικας αν θέλει να διατηρήσει το βάρος του είναι συγκεκριμένες και δεν πρέπει να γίνεται υπερκατανάλωση θερμίδων. Μία λεπτή φέτα ψωμί ή μία φέτα του τοστ, δύο κριτσίνια ή δύο φρυγανιές ή δύο μικρά παξιμάδια είναι οι επιλογές όσον αφορά τα αρτοπαρασκευάσματα. Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε προϊόντα ολικής άλεσης.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τα ζυμαρικά και τα δημητριακά. Η κατάλληλη ποσότητα είναι ένα φλιτζάνι όταν πρόκειται για το κυρίως πιάτο. Σε περίπτωση που το ρύζι ή τα ζυμαρικά και τα δημητριακά συνοδεύουν το κυρίως φαγητό, τότε η κατάλληλη ποσότητα είναι το μισό φλιτζάνι.

Μία μεγάλη πατάτα βραστή ή ψητή αρκεί για το μεσημεριανό τραπέζι, ειδικά αν σερβίρεται μαζί με λαχανικά. Για τα όσπρια ισχύει το ίδιο ακριβώς, όπως και με τα δημητριακά. Ένα φλιτζάνι όταν πρόκειται για το κυρίως γεύμα και μισό όταν είναι συνοδευτικά. Τα 200 γραμμάρια είναι μια ποσότητα που φτάνει για να πάρουμε τα απαραίτητα συστατικά από τα πουλερικά και το κρέας. Είναι προτιμότερο να μην τρώμε την πέτσα και το λίπος.