Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη www.my-pharmacy.gr/tag/susfiksi/ δεν είναι μόνο για να βελτιώσει κάποιος την εξωτερική του εμφάνιση. Μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στο να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες. Έτσι, θα αρχίσει να τρέφεται υγιεινά και χωρίς υπερβολές και θα αποφύγει μια σειρά από δυσάρεστες εκπλήξεις (παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος) που όλες έχουν την αιτία τους στην κακή διατροφή και το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η προσαρμογή της καθημερινής θερμιδικής πρόσληψης ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες μας, είναι το μυστικό για μια πετυχημένη διατροφή. Οι συγκεκριμένες ανάγκες ποικίλουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη γενικότερη κατάσταση της υγείας και τη σωματική διάπλαση του κάθε ατόμου. Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει το τρώμε για να ζούμε και όχι ζούμε για να τρώμε.

Το να επιλέγει κάποιος ντόπια προϊόντα, αντί των εισαγόμενων είναι η καλύτερη λύση, αφού η παραδοσιακή διατροφή είναι πιο εύκολα κατορθωτή. Τα κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά είναι τροφές που δεν χρειαζόμαστε σε τακτική βάση και μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με διάφορα πουλερικά.

Ο περιορισμός σε τροφές με υψηλά λιπαρά και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης (γλυκά, σνακ, έτοιμα φαγητά), μας βοηθάει στο αδυνάτισμα, ενώ μας δίνει την ευκαιρία να μαγειρέψουμε μόνοι μας το φαγητό και να εκτιμήσουμε καλύτερα τη σημασία του.

Το καλύτερο όσον αφορά το μαγείρεμα είναι να αποφεύγουμε τα τηγανητά και τα ψητά σε σχάρα και κάρβουνα. Όλες οι τροφές που μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία αποκτούν τοξικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για διάφορες μορφές καρκινογένεσης.