Οι καραμέλες για το λαιμό www.my-pharmacy.gr/tag/karameles-gia-to-laimo είναι ένα από τα προϊόντα που κερδίζουν την προτίμηση των καταναλωτών. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου, ακόμα και αν το πρόβλημα είναι οξύ και τα συμπτώματα παρατεταμένα.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο βήχας μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερο διάστημα του ενός μηνός, με ή χωρίς διακοπή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η πιθανότητα να υπάρξει μια ίωση και αμέσως μετά ένα κρυολόγημα, αφού σε τέτοια περίπτωση το σύμπτωμα του βήχα δεν θα εξαφανιστεί άμεσα, αλλά είναι πολύ πιθανό να επανέλθει με αυξομειώσεις.

Ο ιός της γρίπης δεν είναι ο μοναδικός, από τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες τύποι ιών που προκαλούν κοινές ιώσεις στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένας ευαίσθητος οργανισμός μπορεί να κολλήσει έναν ή και περισσότερους ιούς. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ιγμορίτιδα, η οποία, όταν δεν θεραπεύεται σωστά, υποτροπιάζει και γίνεται αιτία ενός επίμονου βήχα.

Κάποιοι ασθενείς μόλις δουν τα συμπτώματα να υποχωρούν, κάνουν το λάθος και σταματούν τη φαρμακευτική αγωγή που τους έχει συστήσει ο προσωπικός τους γιατρός. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχουν εξαφανιστεί και να επανέρχονται δριμύτερα.

Αν η ιγμορίτιδα δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να παραμείνει κάποια φλεγμονώδης εστία, η οποία θα υποτροπιάζει κάθε φορά που θα παρουσιάζεται μία απλή ίωση. Σε περίπτωση που ο βήχας ξεπεράσει τους δύο μήνες, πρέπει εκτός από την κλινική εξέταση από τον πνευμονολόγο, να γίνει μία ακτινογραφία θώρακος και ένας λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής (σπιρομέτρηση), ενώ ίσως χρειαστεί και βρογχοσκόπηση.