Οι καραμέλες για το λαιμό https://www.parapharmacie.gr/cat/karameles-gia-to-laimo/ πρέπει να καταναλώνονται στα πρώτα στάδια ενός συμπτώματος (βήχας, πονόλαιμος, κ.ά.), προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Όμως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αφού ενδεχόμενη υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες.

Πολλά τέτοια προϊόντα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και μπορεί κάποιος να τα αγοράσει χωρίς συνταγή γιατρού, περιέχουν αντιβιοτικές ουσίες, κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές. Πέρα από τις καραμέλες για το λαιμό, υπάρχουν οι διάφορες δερματικές αλοιφές. Αυτές, είτε πρόκειται για την ακμή ή για κάποιο άλλο δερματικό πρόβλημα, περιέχουν τοπικά αντιβιοτικά.

Έτσι, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ανοικτά τραύματα ή σε γυμνή επιδερμίδα, Επιπλέον δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, αφού εύκολα δημιουργούν ανθεκτικά στελέχη μικροβίων. Τέλος, η αλόγιστη χρήση τους καταστρέφει τα συμβιωτικά μικρόβια, τα οποία βρίσκονται στην επιδερμίδα μας και αποτελούν τη φυσιολογική χλωρίδα του οργανισμού.

Τα τοπικά αυτά αντιβιοτικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μονοθεραπεία και καλό είναι να συνδυάζονται τοπικά με ψευδάργυρο και υπεροξείδιο του βενζολίου. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, όμως πέρα από τα διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αντιβίωση μπορεί να βρεθεί και στο πιάτο του φαγητού μας.

Πολλά αντιβιοτικά παρέχονται στα ζώα για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Τις περισσότερες φορές πολλά από τα υπολείμματα τους βρίσκονται στο κρέας και τα παράγωγά του. Αν και υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο των ζώων και των κρεάτων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ένα προϊόν δεν έχει καμία τέτοια ουσία. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να αγοράζετε τρόφιμα αμφιβόλου προελεύσεως.