Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όλοι, ακόμα και αυτοί που ξεκινούν το αδυνάτισμα ποδιών δες εδώ ή άλλων σημείων του σώματος, είναι το γεγονός πως είτε παρακάμπτουν, είτε δεν προσέχουν το πόσο τρώνε στα ενδιάμεσα γεύματα. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο εφόσον τηρήσει κάποιος ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν μια δίαιτα, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μεσημεριανό γεύμα. Συνήθως δεν ξεφεύγουν από το διαιτητικό πρόγραμμα ούτε κατά τη διάρκεια του δείπνου, όταν πολλές φορές υπάρχει μια έντονη λιγούρα για κάτι γλυκό. Όμως, τα περισσότερα λάθη γίνονται κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας και πολύ περισσότερο όταν υπάρχει κάποιο ενδιάμεσο γεύμα.

Συνήθως ξεφεύγουν όταν τρώνε σε κάποιο μαγαζί ή σε περιπτώσεις που υπάρχουν διάφορα σνακ, ποτά και αναψυκτικά σε διάφορες παρέες. Αρκετοί είναι αυτοί που ξεχνούν τα πατατάκια ή τα μπισκότα και τη σοκολάτα που έφαγαν στο γραφείο, το παγωτό που δοκίμασαν στο δρόμο και τα αναψυκτικά που ήπιαν, αντί να προτιμήσουν ένα ποτήρι νερό.

Αν προσθέσει κάποιος όλες αυτές τις θερμίδες, τότε φαίνεται ξεκάθαρα πως πρόκειται για ένα ακόμη γεύμα. Ένας μέσος ενήλικας απαγορεύεται να καταναλώνει περισσότερες από 2.00 θερμίδες, ωστόσο αυτό το όριο ξεπερνιέται συχνά κατά πολύ. Η συγκεκριμένη κακή συνήθεια είναι δύσκολο να διορθωθεί και πολλοί πέφτουν στην παγίδα, να αλλάζουν απλώς τις τροφές χωρίς να μετρούν το πόσες θερμίδες καταναλώνουν. Έτσι, στην ουσία κάνουν απλώς μικρότερο κακό στη δίαιτά τους.