Η διάθεση των ανθρώπων είναι ένας παράγοντας που παίζει αποφασιστικό ρόλο στις αποφάσεις που παίρνουν και στο κατά πόσο αντιδρούν ενστικτωδώς ή έπειτα από περίσκεψη. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί ο οργανισμός, μπορεί να γίνει σύμμαχος μας στο αδυνάτισμα βότανα, δες εδώ.

Πως όμως θα συμβεί κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να έχουμε τοποθετήσει τα κατάλληλα αντικείμενα στη σωστή θέση μέσα στο σπίτι και να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, στα σπίτια όπου δεν υπάρχει τηλεόραση στην κουζίνα και το σαλόνι δεν σε ενιαίο χώρο, το φαγητό καταναλώνεται πιο προσεκτικά και σε πιο αργούς ρυθμούς. Έτσι και η πέψη γίνεται σωστότερα και ελέγχουμε την ποσότητα που τρώμε.

Αν καθόμαστε στο σαλόνι και δεν έχουμε δίπλα μας κάποιο τραπεζάκι, αυτό μας βοηθάει στο να μην ακουμπήσουμε πάνω του κάτι φαγώσιμο, ενώ σε περίπτωση που αυτό συμβεί και το τραπέζι δεν είναι κοντά μας, τότε απλώνουμε το χέρι μας λιγότερες φορές.

Όσον αφορά την κρεβατοκάμαρα, έχει αποδειχθεί σύμφωνα με διάφορες μελέτες, πως οι άνθρωποι που έχουν ένα ή περισσότερα όργανα γυμναστικής μέσα στο υπνοδωμάτιο, ξυπνούν με μεγαλύτερη όρεξη για γυμναστική και δε βαριούνται να ασκηθούν έστω και για μερικά λεπτά πριν πάρουν το πρωινό.

Τέλος, η ζυγαριά θα ήταν καλύτερα να τοποθετηθεί σε ένα σημείο, όπου δε θα τη βλέπουμε συχνά μπροστά μας για να μας αγχώνει. Καλύτερα να ζυγιζόμαστε σε σταθερή ώρα κάθε φορά και ποτέ μετά από ένα γεύμα.