Τα δύο παραπάνω δεν αποτελούν επιθυμία μόνο όσων ασχολούνται με το μπόντι μπίλντινγκ. Εξάλλου, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά και να μετατρέψουν το λίπος και την πλαδαρότητα σε καλογυμνασμένους μύες. Επιθυμούν να αλλάξουν την εξωτερική τους εμφάνιση, με σύσφιξη σώματος https://www.propharmacy.gr/adinatisma-kuttaritida-sisfixi-gia-ti-gynaika/ και αδυνάτισμα.


Τα δύο παραπάνω αποτελούν διαφορετικές μεταβολικές διεργασίες, οι οποίες έχουν εντελώς ξεχωριστούς μηχανισμούς ως βάση. Το χτίσιμο και η γράμμωση των μυών προϋποθέτει έντονη γυμναστική με αντιστάσεις, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα διατροφής με πολλές θερμίδες. Αυτές «καίγονται» με την άσκηση και μετατρέπονται σε ενέργεια. Όμως, για να αναπτυχθούν οι μύες, πρέπει πάντα να υπάρχουν κάποιες θερμίδες ως υπόλοιπο.


Το πιο σωστό είναι να επιλέξει κάποιος ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και αφού καταφέρει να χάσει τα παραπανίσια κιλά, να επικεντρωθεί έπειτα στο χτίσιμο των μυών. Εξάλλου, το σωματικό λίπος μπορεί να μειωθεί μόνο εάν καταφέρει κάποιος να δημιουργήσει ενεργειακό έλλειμμα, δηλαδή να προσλαμβάνει λιγότερες θερμίδες και να «καίει» πιο πολλές.


Το πιο φρόνιμο θα ήταν να επικεντρωθεί κάποιος πρώτα στο στόχο του αδυνατίσματος και έπειτα σε αυτόν της σύσφιξης σώματος. Η πρωινή γυμναστική θα ήταν καλύτερα να γίνεται πριν φάμε κάτι και αφού έχουμε πιει κάποιο αποτοξινωτικό αφέψημα ή ρόφημα. Με αυτό τον τρόπο, το σώμα μας δεν θα έχει μεγάλα αποθέματα υδατανθράκων και ο οργανισμός θα αναγκαστεί να «κάψει» μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.