Η σύσφιξη προσώπου https://www.my-pharmacy.gr/sisfiksi-prosopou/ είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν όλο και περισσότερες γυναίκες από μια ηλικία και μετά. Η επιδερμίδα αρχίζει να χαλαρώνει σε αρκετά σημεία του σώματος και ακόμα πιο πολύ στο πρόσωπο. Υπάρχουν μία σειρά από ασκήσεις που μπορούν να γυμνάσουν το πρόσωπο. Επιπλέον, κάποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της σφιγηλότητας του δέρματος.

Υπάρχουν όμως αρκετές γυναίκες, οι οποίες δοκιμάζουν φυσικές συνταγές, φτιάχνοντας μάσκες προσώπου με αγνά υλικά. Μία τέτοια πρόταση είναι η φυσική μάσκα σύσφιξης με μέντα. Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας δείχνει κουρασμένη και άτονη, βουτήξτε μια μεγάλη γάζα ή πετσέτα σε κρύο αφέψημα μέντας και τοποθετήστε την γύρω από το πρόσωπό σας. Δέστε την πάνω από το κεφάλι. Καλύψτε τα υπόλοιπα μέρη του προσώπου με κρύες κομπρέσες, εκτός από τα μάτια.

Ξεπλύνετε με νερό μετά από περίπου δέκα λεπτά αργότερα και ολοκληρώστε την περιποίησή σας με τη συσφικτική κρέμα, την οποία θα απλώσετε με ανοδικές κινήσεις. Υπάρχει και η συνταγή με αυγό και γιαούρτι. Το ασπράδι του αυγού περιέχει πρωτεΐνες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας. Τα υλικά που χρειάζεστε, είναι δύο ασπράδια αυγών και δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι.

Βάλτε σε ένα μπολ τα δύο υλικά και χτυπήστε τα καλά, μέχρι να δέσει το μείγμα. Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και απλώστε τη στο πρόσωπο για περίπου δέκα λεπτά. Αφήστε τη να δράσει. Έπειτα ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό και εφαρμόστε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σας.