Δες εδώ πως η μέτρηση ζαχάρου αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία πάσχουν από διαβήτη. Οι νέες συσκευές μέτρησης που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι πολύ πιο εξελιγμένες, απλοποιώντας τη σχετική διαδικασία.

Η συσκευή ανάγνωσης FreeStyle Libre σας επιτρέπει να δείτε αμέσως τα δεδομένα που συλλέγονται από τον αισθητήρα, διαθέτοντας τεχνολογία Flash, που ενδείκνυται για τον έλεγχο της γλυκόζης στο διάμεσο υγρό σε ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη (ηλικίας από τεσσάρων ετών και άνω).

Σε κάθε σάρωση της συσκευής ανάγνωσης πάνω από τον αισθητήρα εμφανίζεται στην οθόνη η τρέχουσα ένδειξη γλυκόζης, το ιστορικό γλυκόζης των τελευταίων οκτώ ωρών και ένα βέλος τάσης, το οποίο δείχνει εάν τα επίπεδα γλυκόζης ανεβαίνουν, κατεβαίνουν ή μεταβάλλονται ομαλά. Η συσκευή ανάγνωσης μπορεί να σαρώσει τον αισθητήρα ακόμη και πάνω από τα ρούχα.

Συγκεκριμένα, η συσκευή ανάγνωσης FreeStyle Libre εμφανίζει στην οθόνη έναν αριθμό - την τρέχουσα ένδειξη γλυκόζης, ένα βέλος τάσης- την κατεύθυνση μεταβολής της γλυκόζης σας και ένα γράφημα- το ιστορικό της γλυκόζης των τελευταίων 8 ωρών.

Αποθηκεύει δεδομένα γλυκόζης έως και 90 ημερών και παρέχει εύκολα στην ερμηνεία γραφήματα με τα ιστορικά δεδομένα της γλυκόζης. Είναι μικρή και ελαφριά και μπορείτε να τη μεταφέρετε παντού, ενώ η έγχρωμη φωτιζόμενη οθόνη αφής σας βοηθά να τη διαβάσετε ακόμη και στο σκοτάδι. Τέλος, η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να συλλέξει τα δεδομένα από τον αισθητήρα όταν τοποθετείται σε απόσταση από 1 cm έως 4 cm από αυτόν.