Οι τροφές που μας προσφέρει η θάλασσα είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ακίνδυνες για την υγεία μας και μας βοηθούν να έχουμε μια σωστή διατροφή χωρίς να αγωνιούμε για διάφορες δίαιτες και το αδυνάτισμα γρήγορο https://www.mamacorner.gr/cat/adunatisma-grigoro.

Πέρα από την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία και τη ρύθμιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, τα Ω3 λιπαρά οξέα δυναμώνουν τον εγκέφαλο. Αποτελούν βασικό δομικό συστατικό των νευρικών κυττάρων και επιβραδύνουν τη γνωσιακή λειτουργία που παρουσιάζεται σε ηλικιωμένους. Επιπλέον, μας δυναμώνουν πνευματικά και είναι ένας καλός σύμμαχος ενάντια στην κατάθλιψη.

Και τα οφέλη δεν τελειώνουν εδώ, αφού τα Ω3 λιπαρά βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα από 25% μέχρι 50%, ανάλογα με το αν τα άτομα είναι υγιή ή έχουν υπερτριγλυκεριδαιμία. Επιπλέον, έχουν αποτελεσματική δράση κατά των πόνων από τις φλεγμονές. Η κατανάλωση τους ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, ακόμη και σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας.

Τέλος, καταπολεμούν αποτελεσματικά τις μορφές καρκίνου σε έντερο, προστάτη και μαστούς και μας βοηθούν να έχουμε καλή διάθεση. Ας δούμε πως μπορούμε να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Στο πρωινό μπορούμε να φάμε καρύδια και λιναρόσπορο μαζί με το γιαούρτι, το γάλα, τα δημητριακά ή το χυμό μας.

Μια χούφτα καρύδια ή ένα κουλούρι με σουσάμι, μπορεί να αντικαταστήσει το καθημερινό μας σνακ. Επιλέγουμε ως μεσημεριανό πιάτο τα λιπαρά ψάρια και τα συνοδεύουμε με λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο.

Τέλος, μπορούμε να γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με σπόρους λιναρόσπορου ή να φτιάξουμε το δικό μας ψωμί με αλεύρι λιναρόσπορου.