Το νερό αποτελεί τη βασική κινητήριο δύναμη για ολόκληρο τον οργανισμό μας. Πέρα από την απαραίτητη ενυδάτωση που μας προσφέρει, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει στην αποτοξίνωση, στο αδυνάτισμα και τη σύσφιξη www.ifarmacy.gr/tag/susfiksi/.

Κάθε φορά που καταναλώνουμε καλής ποιότητας νερό, ο οργανισμός μας λειτουργεί καλύτερα και η αποτοξίνωση γίνεται ομαλά χωρίς να επισπεύδεται καμία διεργασία. Τα νερό διατηρεί φρέσκο το δέρμα μας και μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη νεφρική λειτουργία. Ακόμη, συμβάλλει, έτσι ώστε το συκώτι να ανταποκριθεί καλύτερα σε περίπτωση που έχει πιεστεί από την κατανάλωση κάποιων τροφών ή ποτών.

Όταν είμαστε ενυδατωμένοι, αποφεύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως είναι οι λιποθυμίες και οι πονοκέφαλοι. Το πιο απλό παράδειγμα είναι αυτό που κάνουμε όλοι μας όταν δούμε κάποιον να μην αισθάνεται καλά. Αμέσως τρέχουμε να του δώσουμε ένα ποτήρι νερό.

Όσοι πίνουν ένα ποτήρι νερό πριν και ένα μετά το κάθε γεύμα, «καίνε» περισσότερες θερμίδες, αφού έχουν ενισχυμένο μεταβολισμό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο πίνουμε το νερό. Δε χρειάζεται να το κατεβάζουμε μονορούφι, αλλά να το απολαμβάνουμε σαν ένα πολύτιμο αγαθό.

Με τη συχνή ούρηση και την εφίδρωση αποβάλλονται γρηγορότερα όλα τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις. Με τον τρόπο αυτό ο οργανισμός μας αδειάζει από τις βλαβερές τοξίνες που υπάρχουν σε κρέατα και άλλες τροφές. Όσοι πίνουν περισσότερο νερό έχουν πιο όμορφα και λαμπερά νύχια. Επίσης, οι γυναίκες ειδικότερα επιβραδύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.