Ο βήχας αντιμετώπιση https://www.mamacorner.gr/cat/bixas-antimetwpisi/ του είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα όσον αφορά τις περιπτώσεις ατόμων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για όσους αντιμετωπίζουν παράλληλα και άλλα προβλήματα, όπως είναι το άσθμα.

Το άσθμα είναι μία πάθηση, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Επηρεάζει σε κάποιο βαθμό την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, ενώ υπάρχουν και πιο σοβαρές περιπτώσεις όπου θέτει ακόμη και τη ζωή κάποιων ατόμων. H παγκόσμια ημέρα άσθματος έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη κάθε Μαΐου.

Περίπου 800.000 ασθενείς στην Ελλάδα πάσχουν από άσθμα. Η λέξη άσθμα προέρχεται από το ελληνικό ρήμα «ασθμαίνω». Μέχρι τον 17ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως συνώνυμο της δύσπνοιας και χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει περιπτώσεις καρδιακών και πνευμονικών νοσημάτων.

Σήμερα χρησιμοποιείται για την περιγραφή μιας συγκεκριμένης αναπνευστικής νόσου με χαρακτηριστικά κλινικά σημεία και συμπτώματα. Το άσθμα χαρακτηρίζεται ως μια σύγχρονη επιδημία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η συχνότητα με την οποία εμφανίζεται, έχει τριπλασιαστεί την τελευταία 20ετία ιδιαίτερα στο δυτικό κόσμο και κυρίως στις αστικές και βιομηχανικά ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη.

Το άσθμα είναι μια δυναμική πάθηση, η οποία κάποιες φορές βρίσκεται σε έξαρση και άλλοτε σε ύφεση. Μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών, ιδιαίτερα όταν δεν μπορεί να ελεγχθεί από αυτούς σε ικανοποιητικό βαθμό. Η δύσπνοια, ο βήχας και ο συριγμός είναι τα κυριότερα συμπτώματά του.