Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών έχει χρειαστεί κάποια στιγμή αδυνάτισμα https://www.mamacorner.gr/cat/adunatisma/. Οι λόγοι είναι πολλοί. Άλλες γυναίκες θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, άλλες θέλουν να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν έπειτα από μια εγκυμοσύνη, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται η απώλεια βάρους μετά από μια ασθένεια που είχε ως συνέπεια την σωματική αδράνεια.

Ας δούμε μερικά μυστικά που μπορούν να υποστηρίξουν μια διαδικασία αδυνατίσματος, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι είτε τα ιδανικά είτε να μην προκαλέσουν απογοήτευση.

Όταν έρθει η δύσκολη στιγμή ενός γλυκού πειρασμού, η λύση μπορεί να δοθεί από τη σωστή επιλογή που θα γίνει. Υπάρχουν προϊόντα με λίγες θερμίδες και πολλές φορές ένα σνακ μπορεί να ικανοποιήσει την γλυκιά επιθυμία, χωρίς να «φορτώσει» τον οργανισμό.

Το πρωινό είναι απαραίτητο αφού, μόνο αν ο οργανισμός πάρει «καύσιμα», μπορεί να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός που είχε πέσει από το νυκτερινό ύπνο. Μετά τις 18:00 καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα γεύματα με πολλές θερμίδες, αφού το σώμα δεν μπορεί να «κάψει» εύκολα μεγάλες ποσότητες και δυσκολεύεται και η πέψη.

Άλλο ένα μυστικό είναι η κινητοποίηση που ενεργοποιεί τον οργανισμό. Έτσι, όσες κάνουν κάποια καθιστική εργασία, καλό θα ήταν να σηκώνονται και να περπατούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως η ενεργοποίηση του μεταβολισμού δε γίνεται όταν κάποιος τρώει μόνο μία φορά τη μέρα και θα πρέπει να έχει προηγηθεί τουλάχιστον η κατανάλωση κάποιου σνακ ή κάποιου φρούτου.