Συμβατή με την κοινοτική και την Ελληνική νομοθεσία είναι η διαδικασία που ακολουθεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ως προς τις αναθέσεις έργων στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας απαντώντας σε ανώνυμη καταγγελία «Θεσσαλών εργοληπτών» η οποία έφτασε στις εισαγγελικές αρχές και αλλού.

Σύμφωνα με αυτή η ΕΔΑ ΘΕΣΣ πραγματοποιεί διαγωνισμούς «μαϊμού» για τα έργα κατασκευής και συντήρησης του δικτύου αερίου με αποτέλεσμα να νοθεύεται ο υγιής ανταγωνισμός, να μην πραγματοποιούνται οι αναμενόμενες εκπτώσεις και το κράτος να χάνει χρήματα.

Μάλιστα στην καταγγελία αναφέρεται ότι τα έργα στην Θεσσαλία πηγαίνουν σχεδόν εξ΄ολοκλήρου στην εταιρεία «Αφοί Σούρλα», ενώ εκείνα της Θεσσαλονίκης στην Edil Hellas του Μιχάλη Λαμπρόπουλου.

Ο κ. Μπακούρας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η μέση έκπτωση σε όλους τους διαγωνισμούς της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κυμαίνεται σταθερά στο 2% τα τελευταία 9 χρόνια και διευκρινίζει ότι όλες οι προκηρύξεις διαγωνισμών αναρτώνται εγκαίρως στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Μάλιστα τονίζει ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει καταρτίσει σχετική λίστα εταιρειών που έχουν τις προδιαγραφές για να λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς των έργων αερίου. Αυτές είναι οι: J&B Άβαξ, Δομοτεχνική, Άκτωρ, Ιντρακάτ, Γαντζούλας, ΕΡΓΩ ΑΤΕ, Moultigas και ΚΑΝΤΙΑ Έργα.

Λ.Ε.