Συμμετοχή για την ανάληψη του διαγωνισμού της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για το έργο κατασκευής των δικτύων σε Ξάνθη και Δράμα κατέθεσε η θεσσαλική εταιρεία Αφοί Σούρλα ΑΤΕΒΕ που εδρεύει στη Λάρισα.

Η υποβολή προσφοράς στον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 17,1 εκατ. ευρώ, γίνεται με τη μορφή κοινοπραξίας με την τεχνική εταιρεία Βέρμιον και υποβλήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου.

Για το ίδιο έργο κατατέθηκαν προσφορές και από τις ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, Intrakat, Edil Hellas και ΕΡΓΩ ΑΤΕ. 

Στις δύο πόλεις θα κατασκευαστούν περίπου 200 χιλιόμετρα δικτύων διανομής φυσικού αερίου και τουλάχιστον 4.066 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί) έως το 2024.

Η Αφοι Σούρλα έχει κατασκευάσει από το 2004 μέχρι σήμερα, δίκτυα παροχής φυσικού αερίου καθώς και σημεία εγκατάστασης παροχετευτικών αγωγών, στη Λάρισα, τον Βόλο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έχοντας εκτελέσει μεγάλο αριθμό συμβάσεων με τις ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. 

Επίσης, έχει κατασκευάσει περισσότερα από 100 Km δικτύου πολυαιθυλενίου σε διάφορες διαμέτρους, και αρκετά χιλιόμετρα χαλύβδινου δικτύου μετά των ενεργοποιήσεων με τη μέθοδο του Hot - tapping.

Έβαλε επίσης την υπογραφή της σε εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου για μεγάλες βιομηχανίες όπως η Lafarge στον Βόλο, το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα, καθώς και σε δημόσια κτίρια όπως το Νοσοκομείο Τρικάλων.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

* Η φωτογραφία είναι από το δίκτυο των Φαρσάλων