Το ποσό του 1,5 εκ ευρώ θα μοιραστούν ως ετήσιο μπόνους οι εργαζόμενοι στις θεσσαλικές γαλακτοβιομηχανίες Όλυμπος και ΤΥΡΑΣ ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για τα καλά οικονομικά αποτελέσματα που είχαν οι επιχειρήσεις των αδερφών Σαράντη την χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν με αφορμή την πρωτοχρονιάτικη πίτα των επιχειρήσεων, ο τζίρος του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., θυγατρικές του οποίου είναι οι δύο εταιρείες, έφτασε στα 312 εκ. ευρώ έναντι 278 εκ.το 2016.Το EBITDA στα 50 εκ. ευρώ έναντι 32 εκ. το 2016, ενώ η καθαρή κερδοφορία (προ φόρων) ανήλθε στα 22,7 εκ. ευρώ έναντι 7,3 εκ. ευρώ το 2016.

Το προσωπικό του ομίλου κατά την χρονιά που πέρασε αυξήθηκε κατά 90 άτομα και έφτασε τους 1228 εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την κοπή πίτας στο εργοστάσιο της Λάρισας έγινε παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων αυτοματοποίησης των αποθηκών της Όλυμπος, μια επένδυση μοναδική στο είδος της στα Βαλκάνια που ανήλθε σε 13 εκ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στα δύο δελτία Τύπου που εξέδωσαν ΤΥΡΑΣ και Όλυμπος, αναφέρονται τα εξής:

Η ανακοίνωση της Όλυμπος

Με ιδιαίτερη χαρά η οικογένεια Σαράντη, ιδιοκτήτρια του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, έκοψε το Σάββατο στη Λάρισα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της γαλακτοβιομηχανίας “Όλυμπος” προς τιμήν των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση, παρουσία του προέδρου Τάκη Σαράντη και του διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Σαράντη, πέρα από τις ευχές, το εθιμοτυπικό της βασιλόπιτας, τα φλουριά με τα δώρα, και τα καθιερωμένα γεύματα, προηγήθηκε ο απολογισμός μιας ακόμα γόνιμης χρονιάς για τον επιχείρηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής χρήσης του 2017 η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.”, που έχει στην κατοχή της πέντε εργοστάσια και τρία εμπορευματικά κέντρα, κατέγραψε το 2017 αύξηση των πωλήσεων στα 312 εκ. ευρώ έναντι 278 εκ. το 2016. Το EBITDA την χρονιά που πέρασε έφτασε στα 50 εκ. ευρώ έναντι 32 εκ. το 2016, ενώ η καθαρή κερδοφορία (προ φόρων) ανήλθε στα 22,7 εκ. ευρώ έναντι 7,3 εκ. ευρώ το 2016. Ο όμιλος συνεχίζει να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της απασχόλησης καθώς ο συνολικός αριθμός του προσωπικού ανήλθε το 2017 στα 1228 άτομα έναντι 1138 το 2016.

Μπόνους 1,5 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους

Η διοίκηση της εταιρείας, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή στελεχών και απλών εργαζομένων στην θετική πορεία των επιχειρήσεων του ομίλου, ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης παροχής χρηματικού ποσού ύψους 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα επιμερισθεί αναλογικά, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Επίσης, η επιχείρηση, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σκοπεύει και φέτος να χρηματοδοτήσει ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων δράσεων θα γίνει, ύστερα από αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων, από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Οι νέες επενδύσεις στην “Όλυμπος”

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι προσκεκλημένοι στην γιορτή του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Ολύμπου η οποία έγινε στην νέα πτέρυγα της επιχείρησης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την καινοτόμο αυτοματοποίηση των αποθηκών του εργοστασίου.

Πρόκειται για μια επένδυση υψηλής τεχνολογίας που έρχεται από το μέλλον. Είναι η πρώτη του είδους στην Ελλάδα και στον Βαλκανικό χώρο, ενώ την χρησιμοποιούν εμβληματικές επιχειρήσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας όπως είναι η Pepsico, η Barilla και άλλες παρόμοιου βεληνεκούς.

Η παρουσίαση της επένδυσης αλλά και η οικονομική πορεία της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος έγιναν από δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς των οικογενειακών μετόχων, τους κυρίους Στέλιο Μ. Σαράντη και Γιώργο Δ. Σαράντη, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τους εργαζομένους και ευχήθηκαν σε όλους μια παραγωγική χρονιά γεμάτη υγεία.

Φορτώνοντας 10 φορτηγά ταυτόχρονα!

Η νέα επένδυση στον Όλυμπο ανήλθε στα 11 εκ. ευρώ. Περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις 9 στρεμμάτων και 10.000 παλετοθέσεις εκ των οποίων οι 8.000 βρίσκονται σε αποθήκες-ψυγεία.

Η διαχείριση των παλετών που καταφθάνουν από την παραγωγή, είτε πάνε προς αποθήκευση είτε προς φόρτωση, γίνεται από δύο αυτόματα παλετοφόρα οχήματα (χωρίς οδηγό-χειριστή), και από τρεις γερανούς οι οποίοι βρίσκονται μέσα στις αποθήκες.

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει ότι το πλήθος των προς διαχείριση παλετών ανέρχεται σε 65 παλέτες την ώρα, δηλαδή περίπου μία παλέτα το λεπτό, τηρουμένων όλων των διεθνών στάνταρ ασφαλείας. Πρακτικά το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης φόρτωσης δέκα φορτηγών αυτοκινήτων.

Η επένδυση έγινε με γνώμονα την ταχύτερη διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων, την αποφυγή των ανθρώπινων λαθών και την τυποποίηση των διαδικασιών φόρτωσης. Παράλληλα, υπάρχει και οικολογική διάσταση καθώς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τους παραγόμενους ρύπους, συμβάλλοντας σε έναν λιγότερο επιβαρυμένο πλανήτη. 

Το δελτίο Τύπου της ΤΥΡΑΣ

"Ημέρα ευχών και καλών ειδήσεων η σημερινή Κυριακή για τους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα. Η επιχείρηση, η οποία ανήκει στον όμιλο της “Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.”, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο κέντρο “Νεράϊδα”, μέσα σε οικογενειακό κλίμα και μια γιορτή με πολύ κέφι και πλούσια δώρα για τα παιδιά των εργαζομένων.

Τόσο ο πρόεδρος Τάκης Σαράντης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Σαράντης, αφού ανέλυσαν τη δυσμενή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, στάθηκαν στις επιτυχίες και στους στόχους της επιχείρησης, ευχαριστώντας τους εργαζομένους για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε ο όμιλος να συνεχίσει να παράγει εξαιρετικά προϊόντα καταγράφοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής χρήσης του 2017 η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.”, που έχει στην κατοχή της πέντε εργοστάσια και τρία εμπορευματικά κέντρα, κατέγραψε το 2017 αύξηση των πωλήσεων στα 312 εκ. ευρώ έναντι 278 εκ. το 2016.Το EBITDA την χρονιά που πέρασε έφτασε στα 50 εκ. ευρώ έναντι 32 εκ. το 2016, ενώ η καθαρή κερδοφορία (προ φόρων) ανήλθε στα 22,7 εκ. ευρώ έναντι 7,3 εκ. ευρώ το 2016. Ο όμιλος συνεχίζει να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της απασχόλησης καθώς ο συνολικός αριθμός του προσωπικού ανήλθε το 2017στα 1228 άτομα έναντι 1138 το 2016. 

Μπόνους 1,5 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους

Η διοίκηση της εταιρείας, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή στελεχών και απλών εργαζομένων στην θετική πορεία των επιχειρήσεων του ομίλου, ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης παροχής χρηματικού ποσού ύψους 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα επιμερισθεί αναλογικά, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Επίσης, η επιχείρηση, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σκοπεύει και φέτος να χρηματοδοτήσει ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων δράσεων θα γίνει, ύστερα από αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων, από το Δ.Σ. της εταιρείας."

Ακολουθούν φωτογραφίες από την κοπή πίτας στην ΤΥΡΑΣ