Στη σύσταση νέας εταιρείας, πάλι με την ονομασία «Όμηρος», τα στοιχεία της οποίας κατατέθηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, προχώρησαν οι βασικοί μέτοχοι αδερφοί Γιαννίτση της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας που κατηγορείται για νοθεία Ελληνικής φέτας ΠΟΠ στη Γερμανία.

Αυτό αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαμπίρης σε σημερινό δημοσίευμα της ειδικής έκδοσης  για τα τρόφιμα Foodreporter.

Όπως σημειώνει "πρόκειται για κίνηση που συμπίπτει με τις εξελίξεις της τρέχουσας περιόδου και σε κάθε περίπτωση δημιουργεί ερωτήματα. Από όλα όσα έχουν συμβεί και τα όσα θα ακολουθήσουν ο μεγάλος χαμένος είναι τόσο το ίδιο το προϊόν, όσο και ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας κατ’ επέκταση, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αρνητική δημοσιότητα πλήττει όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους".

Σε ότι αφορά την αποκάλυψη της νοθείας το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η διαδικασία ξεκίνησε στη Γερμανία όταν η αλυσίδα Lidl με την οποία συνεργάζεται η Trienon διαπίστωσε ότι η τιμή πώλησης της φέτας στην αλυσίδα Aldi – με την οποία συνεργάζεται ο Όμηρος - ήταν στο 1,39 ευρώ για τα 200 γραμμάρια, έναντι 1,59 ευρώ που πουλούσε στα δικά της ψυγεία τη φέτα και κατόπιν τούτου ζήτησε εξηγήσεις από την Trienon.

Η Trienon προσέφυγε από την πλευρά της σε τρία εργαστήρια αναλύσεων, ζητώντας στοιχεία ως προς τη σύσταση, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε στον Έλληνα εμπορικό ακόλουθο, με στόχο να εξακριβώσει πώς η ανταγωνίστριά της πουλούσε τόσο χαμηλά το προϊόν.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr