Με τζίρο €428 εκ., αυξημένο περίπου 6% σε σχέση με το 2020, ολοκληρώθηκε η παρελθούσα χρήση για τον θεσσαλικό όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδερφών Σαράντη, ηγέτιδα δύναμη της γαλακτοβιομηχανίας στη χώρα μας.

Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Μ. Σαράντη στο συνδρομητικό FnB daily, άνω του 50% των εισπράξεων (περίπου €230 εκ.) προέρχεται από εξαγωγές, κυρίως της ΟΛΥΜΠΟΣ που είναι και το εμβληματικότερο σήμα του ομίλου. 

Για την κερδοφορία, δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα, αν και σε γενικές γραμμές, τα αυξημένα κόστη λειτουργίας εκτιμάται ότι δημιούργησαν πιέσεις στη γαλακτοβιομηχανία.

Ο κ. Σαράντης στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολύ καλή πορεία του τομέα των φυτικών προϊόντων, στον οποίο η εταιρεία είναι leader. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική ελληνική βιομηχανία που παράγει η ίδια -με δικά της περιβόλια- τις πρώτες ύλες, τις οποίες χρησιμοποιεί για τα προϊόντα αυτά.

Σχετικά με το νέο εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο, η κατασκευή του οποίου έχει καθυστερήσει για λόγους που συνδέονται με την πανδημία, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη εργασιών προς τα τέλη του μήνα. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έργο συνολικής επένδυσης €35 εκατ., το οποίο η Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχει θέσει ως στόχο να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια από την έναρξη των εργασιών.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Μάκη Αποστόλου FnB daily)