Η Λίτσα της αλλαγής, τα μυστικά του τρένου, και ο φαρμακερός Ιερώνυμος

Η Λίτσα της αλλαγής, τα μυστικά του τρένου, και ο φαρμακερός Ιερώνυμος

Αγοραστός

Από τις σπάνιες φορές που το πολιτικό σύστημα δέχτηκε τέτοιο μαστίγωμα για εγκληματικές ευθύνες, όπως αυτή χθες από την πρόεδρο του συλλόγου οικογενειών θυμάτων, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών.
Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα ενός 20χρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε εκείνη τη νύχτα, έκανε λόγο για παράνοια, εγκατάλειψη, και διαφθορά στο θέμα της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων. Κατήγγειλε με στοιχεία τις πελώριες ευθύνες πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και μαζί ένα ατελείωτο φαγοπότι κονδυλίων. Ως γνωστόν το κόστος των έργων δεκαπλασιάστηκε ανεξήγητα τις τελευταίες δυο δεκαετίες, αλλά το τρένο παρέμεινε στο χάλι που γνωρίζουμε. Μέσα σε όλα αυτά η πρόεδρος των οικογενειών κατήγγελλε μια πτυχή του δυστυχήματος που ακούγεται για πρώτη φορά δημοσίως και προφανώς απασχολεί ήδη την δικαστική έρευνα η οποία ακόμη αναζητά  στοιχεία στον τόπο της σύγκρουσης: Ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, της εκμυστηρεύτηκε ότι προχώρησε στο μπάζωμα γύρω από τον χώρο του δυστυχήματος κατόπιν εντολών. «Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, με την πρόεδρο του συλλόγου να υποστηρίζει πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού».
Πολύ βαρύ, ο Αγοραστός πρέπει να δώσει εξηγήσεις αν αληθεύουν όσα είπε η μάρτυρας. Την ώρα μάλιστα που εμφανίζονται δημοσιεύματα ότι πρόκειται να αναλάβει κυβερνητική θέση…

Λίτσα (power)

Η Λιακούλη κατάφερε να μαζέψει το όλον ΠαΣοΚ στη αίθουσα της δημοτικής Πινακοθήκης, αξιοποιώντας στο έπακρο τις οργανωτικές της ικανότητες αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ο οποίος δεν έκρυβε την χαρά του που βρέθηκε στη Λάρισα για να την τιμήσει.
Η Λίτσα τον παρουσίασε στο κοινό σκηνοθετώντας με θεατρικότητα την είσοδό του. Τα φώτα χαμήλωσαν και οι δυο τους εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα διασχίζοντας την αίθουσα. Εκείνη του κρατούσε το χέρι υψωμένο σαν να ήταν ολυμπιονίκης, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν η Αρβανιτάκη να τραγουδάει…δυνατά δυνατά γίναν δυνατά τα αδύνατα. Το κοινό χειροκροτούσε με θέρμη. Σκηνικό ανάμεσα σε Επίδαυρο και Δελφινάριο.
Η Λίτσα αποδείχτηκε άπαιχτη και από μικροφώνου. Παθιασμένη, επαναστατική, και μελίρρυτη. Μια πασιονάρια Λαρίσης, που μετέδωσε τον ενθουσιασμό της στους θεσσαλούς πασόκους οι οποίοι χωρίς κυβερνητική ελπίδα (ποιος να τους τη δώσει;) ταξίδεψαν με νοσταλγικότητα στις παλιές ένδοξες εποχές.

Φαρμάκι

Δήλωση δηλητήριο, για τον πρώην δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αλλά και τον πρώην της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, από τον μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο την ώρα που έκοβε την πίτα στην εκδήλωση της Λίτσας Λιακούλη, παρόντος του Χάρη Δούκα. «Εγώ δεν μιλάω για πολιτική» είπε ο προκαθήμενος της τοπικής εκκλησίας, για να προσθέσει ωστόσο με δόση χαιρεκακίας «θέλω να επισημάνω ότι όσοι αυτοδιοικητικοί είχαν ταχθεί, σε ανύποπτο χρόνο, υπέρ του γάμου των ομοφύλων έχασαν τις εκλογές…».
Άκομψη τοποθέτηση, προφανώς αχρείαστη, το ποίμνιο δεν είναι μονοσήμαντο …

Φαιδρότητες

Μαζί με τους αιρετούς (περιφερειάρχη και τέσσερις δημάρχους), ο εκφωνητής στην εκδήλωση της Λιακούλη συμπεριέλαβε στην προσφώνηση και τον λογιστή - διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας Ελευθερία.
Καμία απορία για τους παροικούντες τον τοπικό Τύπο. Ο εκφωνητής - δημοσιογράφος είναι υπάλληλος στην ίδια εφημερίδα. Υπάλληλος στην Ελευθερία είναι και ο λογιστής αλλά φέρει την ιδιότητα του διευθύνοντος οπότε ο δημοσιογράφος, μιας και τον είδε στην αίθουσα, είπε να τον συμπεριλάβει στα σημαίνοντα πρόσωπα.
Λυπηθείτε μας…

Η Ελευθερία βρίσκεται παντού, ούτε ο Δένδιας γλύτωσε…


Παπαχατζής

Βρήκε τον ακαδημαϊκό που έψαχνε στο πρόσωπο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρου Παπαχατζή ο Βελόπουλος. Τον αξιοποιεί δια πάσαν εκλογικήν χρήσην. Τώρα σκοπεύει να τον κατεβάσει στο ευρωψηφοδέλτιο. Τυχόν εκλογή του καθηγητή θα τον καθιστούσε πρεσβευτή του κάμπου (και του κόμματος) στις Βρυξέλλες. Οποία τιμή για την περιοχή.
Στις βουλευτικές ατυχώς δεν εξελέγη, την έδρα στη Λάρισα κέρδισε η Κοντογιάννη, η οποία ωστόσο την έχασε από τον Βελόπουλο που, ως αρχηγός, επέλεξε πάλι τη Θεσσαλία.
Αν ο Βελό είχε δικαίωμα να είναι και ευρωβουλευτής, πιθανόν να ήταν επικεφαλής και στην ευρωλίστα …


Daniel

Η ανάλυση μετεωρολογικών δεδομένων σε συνδυασμό με υφιστάμενες στάθμες ποταμών μπορεί να δώσει έγκαιρη ειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα. Το λέει ο θεσσαλός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Δημήτρης Παπαστεργίου και αναμένεται να το αναπτύξει στο συνέδριο για τον Daniel που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα.
Περισσότερα στο σάιτ του συνεδρίου, https://conference.tlp.gr/


Stefanos

«...όσο περισσότερο προσπαθεί ο Κασσελάκης τόσο χειρότερα κάνει τα πράγματα. Και η μοναδική παρηγοριά που μπορεί να υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κατάσταση υπό τον Κασσελάκη είναι μεν απελπιστική, αλλά τουλάχιστον δεν είναι σοβαρή.
Αμφιβάλλω αν ο πρόεδρος θα επιβιώσει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και, για τον λόγο αυτόν, αν ήμουν φίλος του θα τον συμβούλευα να στρίψει διά του αρραβώνος. Πώς; Να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δήθεν για να το ενισχύσει. Είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα εκλεγεί, ακόμη και αν με την παρουσία του μειώσει το συνολικό ποσοστό του κόμματός του. Ετσι όμως θα έχει πέντε ήσυχα χρονάκια, με το χαρτζιλίκι του εξασφαλισμένο, μέχρι να σκεφτεί την επόμενη μπίζνα, η οποία φαντάζομαι ότι δεν θα είναι στην πολιτική…»
Αστείρευτη ιδεών η Πανδώρα (Βήμα).


# Στυλιστικά η Στέλλα Μπίζιου είχε αφήσει εποχή με τις γόβες Rafale όταν είχε επισκεφτεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η Μαρία Γαλλιού, προχθές στην Στρατιά, την ξεπέρασε σε φινέτσα και ύψος ελκύοντας τα αντρικά βλέμματα και τον γυναικείο φθόνο … Louboutin F35.

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa

Facebook Like
Tο thessaliaeconomy.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.