Ταχυμεταφορές

Θα μας τρελάνουν οι κούριερ. Πας να στείλεις έναν φάκελο από τη Θεσσαλία στην Αθήνα και σε προειδοποιούν ότι θα φτάσει στον προορισμό του μετά από …τρεις έως εφτά μέρες (ανάλογα την εταιρεία). Φράκαραν λέει λόγω της Black Friday.
Στις καλές μέρες, όταν η ροή είναι κανονική, αν θέλεις να στείλεις κάτι και να φτάσει την επομένη νωρίς (π.χ. πριν τις 10 το πρωί) σε χρεώνουν επιπλέον.
Τώρα που οι αποστολές σέρνονται για μέρες, η τιμή για τον πελάτη παραμένει ίδια.
Είμαστε μια ευνομούμενη χώρα…


Souloukos

Υπάρχει και αντιπεριφερειάρχης με …διεθνή απήχηση στο διοικητικό σχήμα του Κουρέτα. Είναι ο παλιός γνωστός συνδικαλιστής του Δήμου Λαρισαίων Σωτήρης Σουλούκος που ανέλαβε τον τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Σε παλαιότερο εκτενές αφιέρωμα της Corriεre Dello Sport, στην κόρη του Λίνα που είναι CEO στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ρόμα, ο Σουλούκος είχε περίοπτη θέση στο δημοσίευμα ως παλιός ένδοξος τερματοφύλακας της περιοχής. Ο Σωτήρης βέβαια ερασιτέχνης ήταν, στα χωριά έπαιζε, αλλά ο θαυμασμός των Ιταλών για την κόρη του τον προήγαγε σε ένα είδος Γκόρντον Μπάνγκς της Θεσσαλίας.
Η Λίνα Σουλούκου, προικισμένη μάνατζερ και νομικός με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο, πιστοποιημένη μάλιστα από την UEFA, δουλεύει για την ιστορική ομάδα της αιώνιας πόλης και συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων γυναικών στον κόσμο που κατέχουν τόσο υψηλή θέση σε ανδροκρατούμενο αθλητικό χώρο. Στην ουσία πρόκειται για το αφεντικό του Μουρίνιο που είναι ο προπονητής της ομάδας.
Δεν αποκλείεται να δούμε κανένα φιλικό Ρόμα – ΑΕΛ στο Ολίμπικο, με τον Ζοζέ να βραβεύει τον Σωτήρη …

Το ζεύγος Σουλούκου με την κόρη τους Λίνα. Η δεύτερη μικρότερη κόρη τους Άσπα, επίσης δικηγόρος, εργάζεται δίπλα στην αδερφή της κρατώντας το νομικό τους γραφείο στην Αθήνα. Στο παρελθόν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον Καλογιάννη αλλά παραιτήθηκε.

Στον βορρά

Ενημερωτική ιστοσελίδα στη Θεσσαλονίκη σκοπεύει να ανοίξει ο Ανδρέας Γιουρμετάκης, με συνεταίρο τον βορειοελλαδίτη δημοσιογράφο Γιάννη Τζήμα.
Καλές δουλειές…


Δικηγόροι

Έχει χαθεί το μέτρημα πια στις αναβολές της ποινικής δίκης για την υπόθεση της Folli Follie, που «σέρνεται» εδώ και δύο χρόνια. Οι νέες δικάσιμοι ορίστηκαν τον Ιανουάριο, με την πρόεδρο να εύχεται ότι θα μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς να προσκρούσει πάλι σε αποχή των δικηγόρων. Παρότι οι δικαστές αποφεύγουν να εκφράζονται κατά των δικηγόρων, η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν δίστασε να πει ότι το δικαστήριο βρίσκεται σε ομηρία από τους δικηγόρους: «Έλεος! Είπαμε, κατανόηση και αλληλεγγύη στα αιτήματα των δικηγόρων, αλλά υπάρχει κι ένα όριο», τόνισε.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση της Folli Follie αποκαλύφθηκε το …2018. Η κυρία πρόεδρος του δικαστηρίου θα πρέπει να έχει πάντα υπόψη της ότι ζούμε στην ωραία Ελλάδα (των κραταιών συντεχνιών)…

Μαντρί και τεχνογνωσία

Ινδοί κτηνοτρόφοι ήρθαν για εκπαίδευση στη Θεσσαλία και χόρτασαν λάσπη.
Βρήκαν τις μισές στάνες κατεστραμμένες. Μαθημένοι βέβαια… Στην Ινδία από λάσπη και φτώχεια άλλο τίποτα. Το πρόγραμμα ονομάζεται “Καλές Πρακτικές για την Αύξηση της Παραγωγής Γάλακτος σε Ινδικά Αγροκτήματα” και σηματοδοτεί το πρώτο βήμα συνεργασίας. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον διεθνή όμιλο SALAS International Group s.a. και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Στοχεύει στις ανάγκες των Ινδών γεωργών και κτηνοτρόφων σε τρεις βασικούς τομείς: κτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή, γεωργική τεχνολογία, και ιχθυολογία.

Από την τελετή “αποφοίτησης” των Ινδών στο JOIST.

Daniel

Οι ημερίδες και εκδηλώσεις για τις πλημμύρες που γίνονται αυτόν το καιρό δεν είναι τίποτα μπρος στο συνέδριο Daniel που θα γίνει στα Τρίκαλα στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2024, στο city resort Ανάντι με την μαγευτική θέα. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «τα πάντα για τις πλημμύρες και πως να μην την ξαναπατήσουμε…».
Το ετοιμάζει η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού (με χορηγό την Ελληνικά Γαλακτοκομεία) και αναμένονται πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί του ευρέως φάσματος.
Μεταξύ των επιφανών που διοικούν την Λέσχη συγκαταλέγονται ο ναύαρχος Γεωργιάδης, ο τέως δήμαρχος της πόλης Χρήστος Λάππας, ο πανεπιστημιακός, πρώην πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Γιάννης Κουτεντάκης, και κάποιοι ακόμα ρέκτες που αγαπούν την πόλη τους.
Μαθαίνουμε ότι στο συνέδριο θα συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις υπουργοί …

@Υπάρχει περιφερειακός σύμβουλος που να έδωσε γροθιά σε βουλευτή; Υπάρχει, και μιλάμε για μπουνιά κανονική. Ίσως είναι και αυτό ένα από τα προσόντα του που εξετίμησαν οι ψηφοφόροι και τον έστειλαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο kosmos@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa