Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στη χώρα μας δρομολογεί στη Θεσσαλία Ελληνική θυγατρική Γαλλικού ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr πρόκειται για επένδυση της Heliothema Energy S.A., μέλους της EDF EN Hellas, Ελληνικού βραχίονα του γαλλικού κολοσσού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, EDF Energies Nouvelles.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9 MW στη θέση «Κορυφή» του Δήμου Τεμπών, κοντά στο Χειμάδι, στο νομό Λάρισας.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι το πάρκο θα αποτελείται από 28.125 φωτοβολταϊκά πλαίσια της εταιρίας Canadian Solar, τύπου CS6U - 320P και ονομαστικής ισχύος 320W το καθένα. 

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα συνδεθεί στο δίκτυο υψηλής τάσης 150ΚV μέσω υπόγειας γραμμής μεταφοράς Μέσης Τάσης και συγκεκριμένα στον υποσταθμό 20/150kV Λάρισα ΙΙ, ο οποίος βρίσκεται 9 χλμ. ανατολικά από τη θέση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γαλλική εταιρεία έχει εξασφαλίσει στη χώρα μας 11 άδειες, συνολικής ισχύος 159MW για 11 σταθμούς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Bοιωτίας και της Kοζάνης.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr

*φωτο αρχείου