Ο κόσμος μας αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και οι κρίσεις, ανθρωπιστικές αλλά και περιβαλλοντικές, τείνουν να γίνουν η νέα κανονικότητα. Η ανάγκη δε για άμεση φροντίδα και προσφορά σε κάθε ευάλωτη ομάδα και συνάνθρωπο είναι επιβεβλημένη. Γιατί, όσο ο κόσμος μας αλλάζει, μερικές αξίες μένουν ίδιες. Η φροντίδα, η αλληλεγγύη, η κοινωνική μέριμνα, η ανθρώπινη επαφή αλλά και η ουσιαστική προσφορά απέναντι σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος Motor Oil κάνει πράξη την υπόσχεση φροντίδας που έχει δώσει ήδη από την ίδρυσή του, δημιουργώντας ένα πολυσχιδές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ». Μέσω αυτού, υλοποιεί ωφέλιμες δράσεις για την Κοινωνία, την Τοπική Ανάπτυξη, το Περιβάλλον, τoν Πολιτισμό, την Καινοτομία και τη Νέα Γενιά, με σκοπό την υποστήριξη αλλά και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και βελτίωση.

Σε αυτό το κλίμα προσφοράς, ο Όμιλος, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, προχώρησε σε δωρεά πετρελαίου θέρμανσης στα δημόσια σχολεία και τα νοσοκομεία των περιοχών της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να στηριχθούν οι συνάνθρωποί μας που δοκιμάζονται σοβαρά από τις επιπτώσεις αυτού του ακραίου και πρωτοφανούς φαινομένου.

Σε απόλυτη συνεννόηση με την Πολιτεία, η δωρεά πετρελαίου θέρμανσης, με εκτιμώμενο κόστος άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, προορίζεται για τα δημόσια σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων, καθώς και συγκεκριμένα νοσοκομεία.

Η Motor Oil, μέσα από τη δωρεά αυτή, θα «ζεστάνει» εκατοντάδες δημόσια σχολεία, στα οποία φοιτούν πάνω από 90.000 μαθητές, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

O Όμιλος Motor Oil βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, φροντίζοντας με τη δύναμη της Ενέργειας για το κοινό μας μέλλον. Ένα μέλλον το οποίο βασίζεται στην ευθύνη και την προσφορά και πορεύεται με αρχές την κατανόηση, την εκτίμηση, την αξιοπιστία, τη συνέπεια, τη συνέχεια και τη σταθερότητα. Φροντίζοντας, για τον Άνθρωπο και την Κοινωνία.

Η δράση του Ομίλου Motor Oil για τη στήριξη των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας, όπως κι όλες οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Ομίλου που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη νέα γενιά, εντάσσονται υπό την «ομπρέλα» του προγράμματος «ΦΡΟΝΤΙΖΩ». Αυτού του προγράμματος συνεισφοράς, με τον οποίο σχεδιάζονται και υλοποιούνται ενέργειες, με άμεσα και πρακτικά οφέλη στις ζωές των ανθρώπων που είναι σε ανάγκη, αφήνοντας ένα ουσιαστικό, θετικό αποτύπωμα.

Το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» άλλωστε, είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς μέσω του οποίου ο Όμιλος δρομολογεί σειρά ωφέλιμων δράσεων για την Κοινωνία, την Τοπική Ανάπτυξη, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Καινοτομία, με γνώμονα την υποστήριξη αλλά και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και βελτίωση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.