Με την απόκτηση ενός εμβληματικού ακινήτου στην καρδιά της πόλης σχεδιάζει η θεσσαλική επιχείρηση αθλητικών ειδών COUGAR SPORT Α.Ε.Β.Ε  να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η επιχείρηση του Λαρισαίου Νίκου Σακελλαρίου, προχώρησε ήδη στην εξαγορά του διώροφου ακινήτου, στην γωνία των οδών Παπακυριαζή και Ρούζβελτ, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Πρόκειται για ένα ακίνητο “φιλέτο” που σήμερα στεγάζει το Ψητοπωλείο “Άγγελος” ενώ για πολλές δεκαετίες παλαιότερα αποτελούσε την έδρα του Καφέ “Ζήτα” ενός εκ των παλαιότερων στην πλατεία. (Φωτογραφία κάτω)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εν λόγω οικοδόμημα πέρασε στην εταιρεία αθλητικών ειδών μέσω Χρηματοδοτικής μίσθωσης από την Eurobank η οποία το είχε στην κατοχή της. Οι εξαγορές του είδους προβλέπουν μηνιαίο μίσθωμα μέχρι την τελική εξαγορά του ακινήτου από τον μισθωτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο - στο οποίο θα μεταφερθεί κάποιο από τα τρία καταστήματα που η επιχείρηση διαθέτει στο κέντρο- έχει δυνατότητα επέκτασης καθ΄ύψος και μπορεί να αυξήσει το ωφέλιμο εμβαδόν του.

Η πορεία της Cougar

Η «COUGAR SPORT Α.Ε.Β.Ε.», ιδρύθηκε το έτος 1979, με σκοπό την κατασκευή και εμπορία αθλητικών ενδυμάτων. Κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο δραστηριοποιούμενη κατά ένα μεγάλο μέρος ως υπεργολάβος εκτελώντας εντολές παραγωγής άλλων μεγάλων εταιρειών του χώρου. 

Την περίοδο εκείνη το πελατολόγιό της αποτελούνταν από μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βελτιώσει την τεχνική της υποδομή σε επίπεδο παραγωγής αλλά και να αποκτήσει καλή γνώση του εμπορικού κυκλώματος του χώρου, ώστε σταδιακά η επιχείρηση να στραφεί σε παραγωγή δικών της προϊόντων, αναπτύσσοντας παράλληλα για λογαριασμό της ολόκληρο το δίκτυο της προώθησης και διανομής των προϊόντων της.

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και εννέα χρόνια μετά (1988) η επιχείρηση βρέθηκε να είναι στεγασμένη σε ιδιόκτητους χώρους, εμβαδού 1850 τ.μ. σε συνολική  έκταση 6,5 στρεμμάτων στο 10ο χλμ Λάρισας - Θεσσαλονίκης. 

Το 1991 η νομική μορφή της εταιρείας άλλαξε σε Α.Ε.Β.Ε, νομική μορφή που παραμένει έως και σήμερα.

Η εταρεία διαθέτει σήμερα τέσσερα καταστήματα στη Θεσσαλία.

1ο Κατάστημα: Κούμα 24 & Παναγούλη, Λάρισα

2ο Κατάστημα: Πρωτοπαπαδάκη & Ασκληπιού, Λάρισα

3ο Κατάστημα Παναγούλη 26, Άγιος Νικόλαος, Λάρισα

4o Βασιλίσσης Όλγας 3, Τρίκαλα 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση πραγματοποιεί σημαντικές πωλήσεις και από το ηλεκτρονικό της κατάστημα www.cougarsport.gr.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr