Ακόμα και τα ίδια της τα γραφεία χάνει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), που για δεκαετίες την στεγάζουν στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Βησσαρίωνος 4, μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου.

Το ΙΚΑ προχώρησε σε κατάσχεση του ακινήτου για οφειλές 36.000 ευρώ καθώς δεν πληρώθηκε η ρύθμιση των εκατό δόσεων που είχε συναφθεί, ενώ μπλόκαρε και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του συνδικαλιστικού φορέα. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι τα συνολικά χρέη της ΕΙΗΕΕ προς υπαλλήλους και τρίτους αγγίζουν τις 200.000 ευρώ!

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν με στοιχεία κατά την γενική συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στις Σέρρες.

Τα νέα δραματικά δεδομένα σε συνδυασμό με καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση, οδήγησαν το Σώμα της συνέλευσης στην απόφαση να εκλέξει, ομόφωνα, διοίκηση ειδικού σκοπού, με εντολή να ορίσει ορκωτό λογιστή το πόρισμα του οποίου θα διαβιβαστεί στον οικονομικό εισαγγελέα στην περίπτωση που προκύψουν ευθύνες.

Η απώλεια των εσόδων από το αγγελιόσημο, σε συνδυασμό με την γενικότερη κρίση που μαστίζει τον Τύπο, οδηγούν σε αδιέξοδο την λειτουργία των Ενώσεων Ιδιοκτητών που εκπροσωπούν τις περιφερειακές εφημερίδες - μέλη.

Ήδη, στην γενική συνέλευση της ΕΙΗΕΕ στις Σέρρες, παρουσιάστηκε πρόταση για επανένωση του κλάδου σε έναν νέο φορέα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Σύνδεσμός Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) οι οφειλές του οποίου υπερβαίνουν τις 70.000 ευρώ.

Κατατέθηκε επίσης πρόταση για την δημιουργία νέου ενιαίου φορέα εκπροσώπησης των ιδιοκτητών στον οποίο θα συμμετέχουν τόσο οι ημερήσιες όσο και οι εβδομαδιαίες εφημερίδες της χώρας.