Το επόμενο βήμα στην πορεία ανάπτυξης και εδραίωσης της παρουσίας του στην ελληνική αγορά αποφάσισε να κάνει το Yoda.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες το online supermarket των Γιάννη Χήτου, Βασίλη Στασινούλια και Βασίλη Ανδρικόπουλου, εδώ και λίγες μέρες άνοιξε φυσικό κατάστημα, με αποκλειστικό σκοπό την προετοιμασία και αποστολή των παραγγελιών που γίνονται ηλεκτρονικά.

Πρόκειται για ένα κατάστημα με προδιαγραφές και εξοπλισμό όπως ενός κανονικού σούπερ μάρκετ (ράφια, πάγκοι κοπής αλλαντικών και τυροκομικών προϊόντων, ψυγεία, υπαλλήλους), το οποίο όμως δεν απευθύνεται στο κοινό, αλλά ασχολείται αποκλειστικά με το να προετοιμάζει και να αποστέλνει τις παραγγελιών του e-shop. Το νέο κατάστημα στεγάζεται σε χώρο 2.000 τμ. στα Βόρεια Προάστια (Γέρακας) και στην ουσία θα αποτελέσει το νέο κέντρο διανομής της εταιρείας για όλη την πρωτεύουσα. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει 7.500 κωδικούς προϊόντων με στόχο να φθάσει τους 9.000 κωδικούς τους επόμενους μήνες

Στα σχέδια των ανθρώπων του Yoda.gr  είναι η λειτουργία ενός ακόμη φυσικού καταστήματος στα Νότια Προάστια από το 2019 ενώ απώτερος στόχος είναι η δημιουργία δικτύου και σε άλλες περιοχές της χώρας από τέτοια σημεία που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του e-shop.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης, αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη των πωλήσεων καθώς θα δώσει φυσική υπόσταση στην έννοια του ηλεκτρονικού καταστήματος και θα φέρει πιο κοντά τους καταναλωτές στην εταιρεία. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η απήχηση του Yoda.gr αυξάνεται μέρα με την μέρα και εντός των στόχων που είχαν τεθεί, προσθέτοντας πως η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη κόντρα στις αντιξοότητες και πιστή στο όραμά της να μεγαλώσει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Το Yoda.gr άρχισε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο να διαθέτει τα προϊόντα του και σύμφωνα με τους ιδρυτές του, στοχεύει να εκμεταλλευθεί τη ραγδαία άνοδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων και στο χώρο των σουπερ μάρκετ.

Να σημειωθεί πως ιδρυτές του Yoda.gr είναι ο Γιάννης Χήτος, με συμμετοχή στο Ζαγόρι και την Green Cola ο Βασίλης Στασινούλιας, πρώην CEO της Carrefour και ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, καταξιωμένο στέλεχος με εμπειρία σε θέσεις Οικονομικής και Γενικής Διεύθυνσης σε εταιρείες καταναλωτικών αγαθών.

Μ.Ν.