Συνεχίζεται η επέλαση των Κινέζων στο θεσσαλικό λιανεμπόριο. Στα Τρίκαλα ένα παλιό σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, σχεδόν 4.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο δρόμο Τρικάλων - Λάρισας, ετοιμάζεται ήδη να υποδεχτεί ένα νέο Κινεζικό πολυκατάστημα ρούχων και ειδών σπιτιού.

Το ακίνητο, που είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα ως καταυλισμός προσφύγων από τον Δήμο Τρικκαίων, ανήκει στην τράπεζα Πειραιώς στην οποία περιήλθε ύστερα από την κατάρρευση της αλυσίδας Ατλάντικ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 7.000 ευρώ το μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο δρόμο λειτουργούν άλλα τρία μεγάλα καταστήματα Κινέζων εμπόρων με είδη ρουχισμού. Τα δύο σε ακίνητα που φιλοξενούσαν κάποτε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και το τρίτο στο κτίριο που στέγαζε παλαιότερα το σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο Μεγαλοχώρι.

Η δημιουργία επιχειρήσεων εκτός Κίνας από Κινέζους πολίτες επιδοτείται, σε αρκετές περιπτώσεις, από το Κινεζικό κράτος στα πλαίσια μιας επεκτατικής πολιτικής που στόχο έχει την εξεύρεση νέων αγορών για την διοχέτευση των προϊόντων της γιγαντιαίας βιομηχανικής παραγωγής της αχανούς χώρας.

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr