Η ανεκδοτολογική πλευρά της αγοράς είναι δύσκολο να κρυφτεί, ειδικά όταν φιγουράρει στην τεράστια επιγραφή ενός κεντρικού καταστήματος.

Η αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία “Μπαράς” είναι μια εταιρεία σούπερ μάρκετ  στη Γιάννουλη της Λάρισας, η οποία μαζί με το κεντρικό διαθέτει τρία σούπερ μάρκετ στην πόλη. Όμως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια απώλεια στην “αλυσίδα” και τα τρία μαγαζιά έγιναν δύο.

Το τελευταίο κατάστημα με την επωνυμία “Μπαράς”, που είχε ανοίξει στην οδό Ανθίμου Γαζή το περασμένο καλοκαίρι με την μέθοδο Φρανσάϊζ ή κάτι τέτοιο, αποκόπηκε πρόσφατα διαρρηγνύοντας τις σχέσεις του με τη "μαμά εταιρεία" κατά τρόπο ομολογουμένως ευφάνταστο αλλά και εξόχως οικονομικό.

Ο ιδιοκτήτης του, αντί να μπαίνει σε έξοδα και να αλλάζει την ταμπέλα στην πρόσοψη, κάλυψε με αριστοτεχνικό τρόπο το γράμμα “Μ” οπότε το “Μπαράς” αυτομάτως έγινε …”Παράς”.

Το μάρκετ λοιπόν στην Ανθίμου Γαζή συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του με την νέα εμπορική ονομασία “Παράς” η οποία, υποσυνείδητα ενδεχομένως, παραπέμπει σε φθηνές αγορές και εξοικονόμηση χρημάτων για τον πελάτη.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα αντιδράσει ο κανονικός “Μπαράς” ο οποίος, πέρα από το γεγονός ότι έχασε ένα “Μ” και ένα συνεργαζόμενο κατάστημα, είδε και το επίθετό του κυριολεκτικά…να διαστρεβλώνεται.

Κώστας Τόλης  thessaliaeconomy.gr