Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ουκρανία, αναγκάζει τον ρωσικό discounter, Mere, να παγώσει τα σχέδια επέκτασής του στις διεθνείς αγορές, καθώς το δυσμενές κλίμα, που έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου, δυσχεραίνει την ανεύρεση προμηθευτών.

Δεν υπάρχει πάντως κάτι σχετικό για το κατάστημα των Ρώσων στη Λάρισα το οποίο μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά.

Θυμίζουμε πως, την άνοιξη του 2021, ο ρώσος hard-discounter, Mere, που δραστηριοποιείται με το όνομα, Svetofor, στη χώρα του, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να ανοίξει εκατοντάδες καταστήματα στην Ευρώπη, τα οποία θα κέρδιζαν μερίδιο αγοράς λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που προσέφεραν. Προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο επέκτασής της, η εταιρεία εξασφάλισε πολλές τοποθεσίες στο Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Γαλλία, ωστόσο ο αριθμός των καταστημάτων που άνοιξε, ήταν μικρότερος από ότι αναμένονταν. Όπως διαβάζουμε στην The Guardian, η...αυλαία πέφτει οριστικά για την Mere, καθώς και όσα καταστήματα άνοιξαν, ένα ένα αρχίζουν και κλείνουν.

Συγκεκριμένα, η Mere κλείνει το μοναδικό της κατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί, ακυρώνονται, καθώς, όπως επικαλείται ο discounter, η "πολιτική κατάσταση" μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθιστά δύσκολη τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι η μόνη. Στην Ισπανία, η αλυσίδα ετοιμάζεται να κλείσει οκτώ καταστήματα μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από την έναρξή τους 

Επίσης, η Mere επρόκειτο να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στην Γαλλία, στο Thionville, βόρεια του Metz, όμως λόγω των πρόσφατων γεγονότων, ο Δήμαρχος αρνείται να χορηγήσει άδεια. "Κινητοποιούμαστε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες, επομένως είναι ασυνάρτητο, ταυτόχρονα, να έχουμε μαζί μας έναν Ρώσο οικονομικό παράγοντα", λέει.

Τέλος, οι φιλοδοξίες της Mere για είσοδο και επέκταση στο Βέλγιο φαίνεται επίσης, να μετριάζονται.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από FnBdaily)