Τα εγκαίνια του νέου καταστήματός της στη Σκιάθο πραγματοποίησε πρόσφατα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, σε οικόπεδο που ανήκε στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Ten Brinke και βρίσκεται στη θέση Σαΐτα, επί της οδού Σκιάθου – Αεροδρομίου.

Το νέο κατάστημα του ομίλου Σκλαβενίτης διαθέτει εκθεσιακούς χώρους συνολικής επιφάνειας 1.500 τετραγωνικών μέτρων, αποθηκευτικούς χώρους 800 τετραγωνικών και 94 θέσεις στάθμευσης. Η λειτουργία του εν λόγω καταστήματος πέρασε από χίλια κύματα, καθώς η αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σκιάθου ήταν απορριπτική, με το σκεπτικό της «ενίσχυσης και διατήρησης της τοπικής επιχειρηματικότητας».

Ο Σκλαβενίτης προσέφυγε κατά της απόφασης, όπως και η Ten Brinke με τη μορφή της πρόσθετης παρέμβασης. Η Διεύθυνση Διοίκησης και συγκεκριμένα το Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Μαγνησίας κλήθηκε να απαντήσει στους λόγους της προσφυγής Σκλαβενίτη, βάσει των οποίων η απόφαση του δήμου ελήφθη «καθ’ υπέρβαση εξουσίας και κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας», συμπληρώνοντας ότι «η απόφαση στερείται νομίμου αιτιολογίας» καθώς και ότι «παραβιάζεται η αρχή της χρηστής διοίκησης και το τεκμήριο της νομιμότητας». Εν τέλει, ο δήμος του νησιού προχώρησε σε ανατροπή της αρχικής του απόφασης.

Z.H. thessaliaeconomy.gr