Αλλάζει χέρια, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η Λαρισινή εταιρεία εταιρεία σούπερ μάρκετ "AS Αγορά" η οποία ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία Αθανάσιο Σανίδα, και συγκεκριμένα στην εταιρεία Σανίδας-Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ., με αγοραστή τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Η "AS Αγορά" αυτή τη στιγμή διαθέτει δίκτυο εννέα καταστημάτων, εκ των οποίων τα έξι στη Λάρισα και από ένα σε Αμπελώνα, Αγιά, και Νέους Πόρους. 

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Άγιο Αθανάσιο. Ο κύκλος εργασιών της με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανήλθε στα 10,35 εκατομμύρια ευρώ (9,08 εκατ. ευρώ το 2019), με τα αποτελέσματα προ φόρων να είναι 48,88 χιλιάδες ευρώ (44,5 χιλ. ευρώ το 2019). 

Με την απόκτηση των "AS Αγορά" η Σκλαβενίτης εισχωρεί στην καρδιά της Λάρισας, όπου έψαχνε από καιρό για να βρεί λύση καθώς μέχρι τώρα η παρουσία της βασίζεται στα περιφερειακά της καταστήματα. Η κίνησή της αυτή αναμένεται να ανατρέψει και τις υπάρχουσες ισορροπίες στο τοπικό λιανεμπόριο.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr