Κάλεσμα για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων απευθύνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, όπως και οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών της περιφέρειας, την Κυριακή, 7 Μαϊου 2017. 

Να σημειωθεί ότι οι φορείς αντιδρούν στη δρομολόγηση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για 32 Κυριακές τον χρόνο, που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη Κυριακή ήταν η μία από τις οκτώ του έτους, κατά την οποία ήταν προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων, καθώς το πρώτο 10ήμερο του Μαϊου διενεργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς της Θεσσαλίας ευθυγραμμίζονται με τους πανελλαδικούς φορείς, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, ενώ απεργία έχουν κηρύξει και οι εμποροϋπάλληλοι. Μάλιστα, η ΕΣΕΕ έκανε λόγο για  εκ νέου προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα. 

«Για τις τουριστικές περιοχές δεν τίθεται ζήτημα, αφού ούτως ή άλλως, το προηγούμενο νομικό πλαίσιο έδινε τη δυνατότητα στα καταστήματα σε αυτές τις περιοχές να είναι ανοιχτά. Κατανοούμε απόλυτα τους λόγους για τους οποίους μπαίνει ξανά το θέμα στο τραπέζι. Θέλουν να αλλάξουν την καταναλωτική νοοτροπία των Ελλήνων, ώστε να πηγαίνουν τα σαββατοκύριακα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρος της ΟΕΣΘ, Γιώργος Τσιαπλές.

Τονίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, 7 Μαϊου, στις 10.00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εμπόρων στα γραφεία του ΕΣΛ

Σε «απεργία» καλούν και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Τρικάλων, Καρδίτσας και Βόλου, παροτρύνοντας τα μέλη τους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά την Κυριακή, χωρίς, ωστόσο, να προβαίνουν σε περαιτέρω ενέργειες. Στα Τρίκαλα, την ερχόμενη Δευτέρα, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες θα συναντηθούν και με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, για το θέμα. 

thessaliaeconomy.gr