Αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους ξεκίνησαν οι ελεγκτές της Εφορίας με την έναρξη των εορτών στους πιο δημοφιλείς προορισμούς αυτής της περιόδου για τους Έλληνες εκδρομείς.

Στις τουριστικές περιοχές όπου διεξάγονται έλεγχοι, περιλαμβάνονται και μέρη της Θεσσαλίας όπως το Πήλιο, η Ελάτη και το Περτούλι κ.λ.π., σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Επισημαίνεται ότι, οι επιπρόσθετοι φορολογικοί έλεγχοι αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Σύμφωνα με τους εφοριακούς, παρά το γεγονός ότι η φυσική τους παρουσία αυξάνει την φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα κανένας έλεγχος δεν είναι πιο αποτελεσματικός από τον ίδιο τον φορολογούμενο. Γι’ αυτό και ζητούν, οι αποδείξεις να αποκτήσουν ουσιαστικό όφελος για τον πολίτη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των εφοριακών Αττικής, Γιάννης Χατζησαλάτας , όσο αυστηρά και να είναι τα πρόστιμα, εάν ο καταναλωτής δεν χρειάζεται την απόδειξη, θα είναι δύσκολο να την ζητήσει. Κάποια στιγμή λοιπόν να καταλάβει ο νομοθέτης, ότι πρέπει: Η απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής, να αφαιρείται από το εισόδημά του. Μόνο τότε θα είναι χρηστική προς τον καταναλωτή και θα πρέπει ο καταναλωτής να την παίρνει, να την αφαιρεί από το εισόδημά του και να μην φορολογείται.