Στο 2ο Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο διεξάγεται στη Λαμία, θα παραστεί σήμερα (27/7) ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου στις 19:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν σήμερα στην αγορά εργασίας, στην προνοιακή πολιτική, στην κοινωνική οικονομία, στις υποδομές και στην τουριστική ανάπτυξη. 

Από τα κεντρικά θέματα που εξετάστηκαν κατά την χθεσινή ημέρα του συνεδρίου ήταν η πορεία της οικονομίας έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα, η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω των ευρωπαϊκών κανόνων κατανομής των χρηματοδοτήσεων, η συμπληρωματικότητα των παρεμβάσεων, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα. 

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, προσδιορίστηκαν, ακόμη και συμπληρωματικές παρεμβάσεις στο επίπεδο των χρηματοδοτικών πόρων είτε μέσα από κοινοτικά προγράμματα είτε μέσα από εθνικούς πόρους ενώ συζητήθηκαν, θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων και άλλα περιβαλλοντικά θέματα, τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής αλλά και εκείνα των μεγάλων μονάδων της περιοχής όπως είναι η ΛΑΡΚΟ.